Ungheni (Republica Moldova) – este un important oraș din partea central-vestică a Republicii Moldova, reședință a raionului Ungheni, fiind una dintre cele mai dezvoltate localități din această țară. Localitatea este situată pe malul estic al Prutului, în dreptul satului omonim din România, cu care a alcătuit în trecut aceeași localitate. Din punct de vedere economic, orașul Ungheni concentrează cea mai mare parte a potențialului industrial al regiunii.

Înțelegerea de Cooperare între Municipiul Cluj-Napoca și orașul Ungheni, Raionul Ungheni din Republica Moldova a fost semnată în noiembrie 2016.

Cooperarea între cele două municipii reprezintă oportunitatea de a crea cadrul necesar aprofundării relațiilor între cele două orașe în domeniile administrației publice locale, educației, culturii, sportului, sănătății, turismului, protecției mediului, agriculturii, comerțului, infrastructurii rutiere, utilităților publice precum și asistenței sociale.

Acțiuni desfășurate împreună:

  • Printre primele acțiuni desfășurate între cele două orașe în prezent se numără proiectul Reabilitarea Parcului Central din orașul partener Ungheni.