Centurile Clujului creionate in Planul Urbanistic General“Fiind pe ultima suta de metri in vederea adoptarii PUG-ului, am cerut echipei de proiect sa asigure baza legala pentru extinderea infrastructurii Clujului. Ne pregatim astfel, din timp, pentru a putea accesa finantarile europene pentru perioada 2014-2020, cu ajutorul carora intentionam sa facem investitii pentru fluidizarea traficului in orasul nostru si adiacent”, a explicat primarul Emil Boc.

Primaria Cluj-Napoca sprijina astfel doua proiecte importante in parteneriat cu Primaria Floresti si Consiliul Judetean Cluj.

“Primul proiect, pe care il sustin cu toata convingerea, vizeaza centura mica de la Floresti la Cluj, prin spatele Praktiker, Polus, care sa ajunga la Valea Garbaului. Exista inca din 2007 un proiect care vizeaza instituirea unei bretele de circulatie din Floresti cu iesire la Valea Garbaului. Din acest punct ne vom implica prin amenajarea unui drum de un kilometru pentru a asigura conexiunea cu orasul, spre Manastur. De asemenea se va reabilita si drumul Sfantul Ion – Faget, o portiune de 13 km, spre Calea Turzii”, a mai aratat primarul.

Aceasta bretea de circulatie are o importanta majora pentru cei care vor sa ajunga in Floresti si in particular la viitorul Spital Regional de Urgenta din Floresti, pentru decongestionarea DN 1.
Locuitorii din Floresti vor avea o alternativa la intrarea actuala in municipiu.

“A doua propunere pe care o cuprindem in P.U.G. si o vom implementa in parteneriat cu cele doua institutii, se refera la construirea unui drum rapid pe o distanta de 8,5 km de la nodul de autostrada pana la sensul giratoriu de la Cora, fara sa se treaca prin Floresti. Proiectul implica traversarea Somesului printr-un pod si ar contribui si el la oferirea de acces facil catre Spitalul Regional de Urgenta din Floresti si fluidizarea traficului.
De asemenea, avem in vedere continuare realizarii Centurii de Sud a orasului”, a mai declarat primarul Emil Boc.