Salubritatea străzilor este dependentă de o serie de factori, între care curățenia stradală efectuată de firmele de salubritate, depozitarea deșeurilor stradale de către cetățeni și agenții economici în recipienții stradali, ieșirea pe carosabil a autovehiculelor din organizările de șantier cu pneuri curate,etc.
Deoarece, în această perioadă, ieșirea pe carosabil a autovehiculelor cu roțile murdare din organizările de șantier este factorul negativ cu ponderea cea mai mare de influență asupra curățeniei stradale, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Protecția Mediului au monitorizat zilnic cele peste 35 de zone ale muninicipiului în care există organizări de șantier funcționale.
Astfel, au fost sancționate 29 de firme de construcții pentru nerespectarea măsurilor privind existența filtrelor sau rampei de curățire a mașinilor la iesirea din șantier, încheierea unui contract cu o firmă de salubritate, precum și murdărirea carosabilului în zona șantierului.
Amenzile cuprinse între 1000-2500 lei au fost aplicate în perioada ianuarie-februarie, a.c. în conformitate cu HCL 191/2009.
Verificările vor continua.