În intervalul 26-27.09.2017, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Inspecţie comercială, sprijiniți de un echipaj din cadrul Serviciului Ordine și siguranță publică, au continuat acțiunile începute în data de 20.09.2017, privind verificarea respectării prevederilor H.C.L. nr. 765/2017 de către agenții economici care desfășoară activitate de comercializare a legumelor și fructelor.

Au fost verificați 8 agenți economici care comercializează legume și fructe zona centrala, semicentrală şi Cartierul Mărăşti.

Nereguli constatate: expunerea și comercializarea legumelor și fructelor în exteriorul spațiilor comerciale, fără deținerea abonamentelor de comerț stradal, respectiv a avizelor de principiu emise de către Municipiul Cluj-Napoca.

Contravenţii şi sancţiuni: pentru neregulile constatate au fost încheiate 7 procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în valoare de 34.000 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 765/2017 şi ale Legii nr. 12/1990 republicată. Totodată au fost confiscate 767 kg legume și fructe comercializate în locuri neautorizate (banane, ceapă, cartofi, roșii, ardei, pere, piersici, prune, struguri).

Acţiunile continuă şi în perioada următoare, în toate cartierele municipiului.