Pentru limitarea fenomenului cersetoriei, a comerţului ambulant pe raza municipiului Cluj-Napoca şi pentru creșterea gradului de siguranță publică a cetățenilor, prevenirea și descoperirea faptelor de natură contravențională și penală, în data de 09.05.2018, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Inspecţie comercială şi din cadrul Serviciului Ordine şi siguranţă publică au desfăşurat o acţiune pe linie de nerespectare a prevederilor legale privind ordinea publică, a regulilor generale de comerț, pe linie rutieră, în colaborare cu Poliția municipiului Cluj-Napoca şi Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transport Rutier Cluj.
Astfel în jurul orei 07,00, pe Calea Baciului, a fost depistat un microbus de 8+1 locuri, care transporta 16 adulţi şi 2 copii pe ruta Sînpaul – Cluj Napoca. Pentru că nu deţineau acte de identitate asupra lor, aceştia au fost conduşi la sediul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca în vederea identificării şi luării măsurilor legale care se impun.
Din persoanele identificate, 10 persoane au fost sancţionate contravenţional în conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990, republicată, cu amendă cuprinsă între 500-5.000 lei, pentru lipsa documentelor de provenienţă pentru florile deţinute în vederea comercializării pe raza municipiului Cluj-Napoca.
De asemenea, pentru conducătorul auto, numitul M.I., s-a încheiat proces verbal de constatare a contravenţiei în valoare de 4.785 lei, (33 puncte amendă şi 2 puncte penalizare) în conformitate cu prevederile O.U.G nr. 195/2002 pentru:

  • auto netranscris;
  • lipsă centură;
  • transport de persoane peste numărul de locuri permis;
  • folie auto neomologată;
  • parbriz fisurat

Astfel de acțiuni vor continua în perioada următoare și în alte zone din municipiu.