Primaria a somat saptamana trecuta cele doua companii de salubritate sa isi respecte angajamentele asumate prin contract in privinta asigurarii conditiilor de colectare a deseurilor menajere ale clujenilor.
 
Cele doua companii au realizat deja dotarea masinilor dotarea tuturor masinilor de ridicare a deseurilor cu sisteme de monitorizare de tip GPS. Astfel, Primaria poate monitoriza mult mai usor daca cele doua companii isi respecta angajamentele, daca respecta programul de ridicare si daca folosesc in practica masini care sa fie corelate cu dimensiunile aleilor si cailor de acces la punctele gospodaresti.
 
Modernizare
 
De asemenea, Primaria a solicitat celor doua companii sa inceapa modernizarea punctelor gospodaresti din cartiere si dotarea acestora cu recipienti de colectare care sa le permita clujenilor sa depoziteze separat pe cele doua fractii – umeda si uscata (gunoi reciclabil si respectiv nereciclabil).
 
Brantner a transmis o lista cu 92 puncte gospodaresti pe care le va amenaja si moderniza pana la sfarsitul anului
 

 

92 puncte gospodaresti
din care 39 necesita modernizare
 – 8 luni
 
            53 necesita amenajare
 – 7 luni
 
 
 
 
Necesita modernizare
Necesita amenajare
GHEORGHENI
27
29
IRIS
1
4
DIMBUL ROTUND
1
2
MARASTI
10
18
Total = 92 buc, din care:
39
53
 
Rosal a transmis o lista cu 111 astfel de puncte pe care s-a angajat sa le construiasca pana in 1 august 2011, dintre care 24 in Zorilor, 69 in Manastur, 18 in Grigorescu.
 
Recipienti tip clopot
In prezent exista 48 de puncte in care sunt amplasati recipienti tip clopot pentru colectarea selectiva a deseurilor pe sectorul Brantner si 7 pe sectorul Rosal.
 
Firma Rosal s-a angajat sa amplaseze astfel de recipienti in 100 de locuri, iar institutiile publice care vor solicita acest lucru vor primi gratuit recipientii. Chiar astazi vor fi instalati astfel de recipienti la Liceul Onisifor Ghibu in Grigorescu.
 
 
Programul de ridicare
Numarul de ridicari a gunoiului menajer trebuie reglat in functie de nevoile beneficiarilor, astfel incat sa nu se produca situatii in care acestia sa nu aiba unde sa depoziteze gunoiul pentru ca recipientii nu au fost eliberati.
„Am cerut celor doua companii ca sa-si afiseze in aceasta saptamana pe Internet programul de ridicare a deseurilor menajere. Acesta trebuie sa fie permisibil, astfel incat, daca este nevoie, o masina sa poata ajunge de mai multe ori in in acelasi loc. Cele doua companii trebuie sa aiba stabilite graficele de colectare pentru ca cetatenii sa le poata urmari, sa reabiliteze, sa modernizeze punctele gospodaresti si chiar sa construiasca unele noi, acolo unde este cazul”, a precizat primarul Sorin Apostu.