Date despre proiect
Regimul de inaltime va fi de 1S+P+3E. Sala va avea peste 7000 de locuri cu anexele sportive si tehnice aferente, cu dotari complementare de alimentatie publica, spatii comerciale inchiriabile, un parking pentru minimum 446 de masini.
 
In interior cladirea este impartita in 3 zone relationate cu sala principala, dupa cum urmeaza:
 
Zona VIP si tehnica, cu acces dinspre str. Uzinei electrice dispusa pe 3 niveluri (parter, etaj 1 si etaj 2) ce gazduieste 1 foaier de nivel, un foaier in zona de acces, sali de sedinte si conferinte, birourile de administratie, lojele VIP, cabinele tehnice pentru sala, zona de supraveghere si anexele acestora.
 
Zona Publicului, cu acces dinspre piateta Sala-Stadion, organizata pe 3 niveluri din care primele doua (etaj 1 si etaj 2) cu rol in distributia verticala si orizontala a publicului pentru acces in sectoarele din sala si anexele aferente si un ultim nivel ce adaposteste un spatiu panoramic atat spre sala cat si spre apus si Somes cu rol in evacuarea de urgenta.
 
Zona Sportivilor si a anexelor salii dispusa la parter pe 3 laturi va cuprinde: 2 vestiare pentru 2 echipe, birouri antrenori, sali de discutii, medic, teste antidoping, sala de antrenamente cu anexe de depozitare, depozite pentru echipament de sala.
 
In aceasta zona sunt dispuse si un restaurant public si o zona cu spatii comerciale inchiriabile ambele cu acces separat din exterior.
 
Zona spatiilor tehnice, adiacenta celei pentru sportivi va cuprinde spatii pentru depozite sala, depozite generale, centrale termice si de tratare, centrale de ventilatie, camera pompelor, bazin de apa, camera tablou electric general, camera curenti slabi, camera curatenie.
 
Sala va fi construita la standarde internationale, cu respectarea normelor in domeniu care sa permita omologarea salii la standarde nationale si internationale si care sa asigure organizarea unei mari varietati de competitii sportive si activitati. Sala polivalenta are un teren de joc ce poate fi extins prin gradene retractabile de la 30x47m la 38x56m pentru a permite practicarea a mai multor sporturi.
 
Proiectarea si executia se va face astfel incat sala sa fie omologabila international la mai multe ramuri sportive: Baschet, Volei, Handbal, dar si Gimnastica, Box, Judo, Karate, Scrima.
De asemenea, se mai pot gazdui urmatoarele activitati: dans sportiv, competitii internationale de dans, congrese internationale, concerte de scena.
 
Proiectul noii sali prevede mai multe soluții de energie „verde”
Viitoarea sala polivalenta din Cluj-Napoca va fi o construcție cat se poate de prietenoasa cu mediul: Va beneficia de panouri solare, sisteme de colectare a apei pluviale și sisteme inteligente de iluminat, astfel incat costurile de intreținere vor fi mici, iar orașul – mai puțin poluat.
 
– Astfel, terasa cladirii va avea un sistem de captare a apei de ploaie, apa ce va fi folosita apoi la toaletele din grupurile sanitare. In acest fel, se vor economisi anual 3.000 de metri cubi de apa.
– Pe acoperiș vor fi montate panouri solare care vor asigura alimentarea cladirii cu apa calda in proporție de 70% vara, 30% primavara și toamna și 10% iarna. Panourile fotovoltaice vor fi folosite și pentru iluminatul nocturn de siguranța, asigurand 30% din energia necesara pentru iluminatul exterior al cladirii și, implicit, facturi mai mici la electricitate.
 
„Am vrut de la bun inceput sa facem o sala polivalenta cat mai moderna, dar și cat mai prietenoasa cu mediul inconjurator. Sistemele ecologice de care va beneficia noua sala pe de o parte vor contribui la reducerea gradului de poluare din oraș, iar pe de alta parte vor genera facturi de intreținere cat se poate de mici, astfel incat banii din bugetul local sa poata fi folosiți pentru noi investiții”, a declarat primarul Sorin Apostu.