Prin proiectul Retea de statii self-service de inchiriere de bicicletePrimaria municipiului Cluj-Napoca va pune la dispozitia clujenilor un sistem gratuit de statii de biciclete, pentru a crea o alternativa de mobilitate urbana. Practic, din price punct al orasului clujenii se vor putea deplasa gratuit in orice alt punct, ridicand o bicicleta din una dintre cele 50 de statii si lasand-o la sosire in cea mai apropiata statie de unde au treaba. Totul pe baza unui card emis la cerere care permite ridicare din statie a unei biciclete si depozitarea in punctul de sosire.
 
Prin proiect se vor instala 50 de statii self-service de biciclete, (43 in municipiul Cluj-Napoca, 7 statii in comunele Apahida si Floresti), si vor fi achizitionate un numar de 540 de biciclete.
 
„Incercam astfel sa stimulam folosirea bicicletei ca mijloc alternativ de transport, in randul clujenilor, in vederea reducerii traficului auto, dezvoltarea transportului ecologic si de asemenea, a cresterii calitatii vietii clujenilor, in ansamblu, fiind vorba si despre promovarea miscarii”, a afirmat primarul Sorin Apostu.
 
Acest proiect se afla in faza de precontractare si este in valoare de 17.646.598,87 lei, din care 13.417.130,56 lei suma nerambursabila solicitata Uniunii Europene prin Programul Operational Regional, axa 1.1 destinata polilor de crestere.
 
O componenta foarte importanta a proiectului este partea de infrastructura, care prevede continuarea investitiilor in constuirea de piste pentru biciclete. Se porneste de la ceea ce exista, si se mai creaza in jur de 14,5 km de piste noi.
 
Ca un pilot primaria a analizat deschiderea clujenilor pentru a utiliza bicicletele prin doua proiecte in parteneriat cu Asociatia Green Revolution, aflat in cel de al doilea an de implementare. 
 
Aproximativ 18.500 de clujeni au folosit ca mijloc de transport bicicleta din data de 30 martie, de cand au fost reluate cele doua proiecte Student O Bike si I love Velo si pana in prezent.
 
In cadrul proiectului Student O Bike (care s-a incheiat in 30 iunie si va reincepe in septembrie) au fost inregistrati 3.600 de utilizatori studenti, in timp ce alti 14.500 de clujeni au utilizat bicicletele de la I love Velo.