Ref: Masuri cod portocaliu de ger
 
Avand in vedere avertizarea meteorologica de COD PORTOCALIU de ger emisa pentru intervalul 30 ianuarie 2012 – 3 februarie 2012, Primaria municipiului Cluj-Napoca, prin Cantina de ajutor social si pensiune, va distribui ceai cald cetatenilor. Astfel, in intervalul 31 ianuarie 2012 – 3 februarie 2012, zilnic intre orele 09-17, ceaiul cald va fi distribuit in urmatoarele locatii:
 
– statia RATUC Regionala CFR
– statia RATUC de pe strada Memorandumului
– statia RATUC din Piata Stefan cel Mare
– statia RATUC din Piata Mihai Viteazul (vizavi de cinematograful „Florin Piersic”).
 
In perioada 30.01.2012-03.02.2012, urmare a scaderii in continuare a temperaturilor care se vor situa intre -27 gr. C SI -17 gr. C, la nivelul municipiului Cluj-Napoca se instituie COD PORTOCALIU de ger.
 
Populatiei municipiului i se recomanda ca pentru evitarea problemelor generate de aceste fenomene meteo sa acorde atentie urmatoarelor aspecte:
– sursele de incalzire a locuintelor nu vor fi lasate nesupravegheate;
– persoanelor varstnice, vulnerabile sau izolate, celor cu handicap li se va acorda atentie         sporita si vor fi vizitate mai frecvent ca de obicei;
– este necesara o supraveghere speciala a copiilor;
– angajatorii vor asigura lucratorilor ce desfasoara activitati in aer liber  ceai cald iar dupa caz, perioade de repaus in spatii incalzite;
– a se evita consumul bauturilor alcoolice.
 
Temperaturile scazute se manifesta de regula in ultima parte a noptii si dimineata, astfel incat deplasarea catre scoala a copiilor din clasele 1-8 trebuie sa se faca sub supraveghere.
 
Cetatenii care iau la cunostinta despre situatii deosebite privind vecinii varstnici, oamenii fara locuinta sau persoane cazute pe strada  sunt rugati sa apeleze imediat la numarul 112.
 
Biroul Mass-media
Primaria Cluj-Napoca