În perioada 10-13.10.2016, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Protecţia Mediului au verificat un număr de 36 șantiere în curs de executie de pe raza cartierelor Dâmbul Rotund, Iris, Bună Ziua, Între Lacuri, Borhanci, Zorilor, urmărind aspecte legate de prevederile Legii nr. 211/2011, privind regimul deşeurilor și HCL nr. 191/2009 pentru buna gospodărire a municipiului Cluj Napoca.

Cu această ocazie au fost constatate mai multe nereguli, fiind întocmite 8 procese verbale de constatare a contravenţiilor în baza HCL nr. 191/2009, privind buna gospodărire a municipiului Cluj Napoca, în valoare de 8200 lei, pentru murdărirea carosabilului din apropierea unor şantiere, neîntreținerea curățeniei din incinta acestora şi lipsa rampelor de spălare a autovehiculelor.

Menționăm faptul că în urma proceselor verbale de constatare a contravenției aplicate și a măsurilor complementare dispuse prin acestea, persoanele responsabile pentru faptele în cauză au remediat toate problemele constatate.

Situația stării de curățenie a organizărilor de șantier de pe raza municipiului Cluj-Napoca rămâne în atenție, urmând ca în perioada următoare să fie efectuate noi verificări pe această tematică de control.