Comunicat de presa
(11 martie 2015)
 
Ref: S-a desemnat castigatorul care va realiza intrarile in oras
 
Primaria Cluj-Napoca a desemnat castigatorul concursului organizat pentru „Intrarile orasului-sistem de comunicare integrat in Cluj-Napoca”. Prin concurs s-a urmarit identificarea unei solutii care sa trateze comunicarea integrata la nivelul orasului pe mai multe paliere: intrarea in oras, comunicare institutionala si comunicarea/informarea cetatenilor, astfel incat sa se comunice in mod unitar in mai multe registre atat cu cetatenii clujeni, cat si cu cei care tranziteaza/viziteaza orasul. in ceea ce priveste intrarile in municipiu, este vorba despre:
  • intrarea/iesirea dinspre Turda;
  • intrarea/iesirea dinspre Floresti;
  • intrarea/iesirea dinspre Chinteni;
  • intrarea/iesirea dinspre Baciu;
  • intrarea/iesirea dinspre Someseni;
  • intrarea/iesirea dinspre Apahida.
     
Contractul de proiectare a fost castigat de Biroul individual de arhitectura Alexandru Fleseriu Nicolae, la valoarea de 72.296,40 lei (fata de 120.000 de lei, cat reprezenta valoarea estimata a procedurii); din echipa arhitectului Fleseriu mai fac parte arhitectul Peter Eszter si inginerul Doru Calin Crisan.
 
Au fost depuse in total 15 proiecte, iar juriul a stabilit urmatorul clasament:
Locul I si premiul I – Biroul individual de arhitectura Alexandru Fleseriu Nicolae – 1455,84 puncte;
Locul II si premiul II – SC Made By SRL – 1217,72 puncte;
Locul III si premiul III – SC Schmidt Arhitectura SRL – 1195 puncte;
Locul IV – Mihaela Meslec – Huenerwadel Partnership – 983,16 puncte;
Locul V – SC Arhitect Magda SRL – 926 puncte.
 
Juriul concursului a fost alcatuit din: Ioan Sbarciu, Radu Solovastru, Ligia Subtirica, Ioana Mihaela Agachi, Szabolcs Guttman, Romulus Zamfir, Tudor Giurgiu si Florin Morosanu. Proiectul castigator a fost apreciat de juriu ca fiind coerent si creativ, reprezentativ pentru oras, cu un design care se evidentiaza, functional, durabil, usor de intretinut si cu un raport cost-eficienta in concordanta cu dimensiunea si materialele propuse.
 
Proiectele castigatoare sunt prezentate pe site-ul www.primariaclujnapoca.ro, la sectiunea Achizitii publice/Achizitii directe/Achizitii Primaria Cluj-Napoca.