Comunicat de presa

(7 ianuarie 2016)

 

Ref: Proiectul de buget al municipiului Cluj-Napoca pentru anul 2016 a fost publicat pentru consultare

 

Miercuri, 7 ianuarie 2016, Primaria municipiului Cluj-Napoca a facut public proiectul de buget pentru anul 2016 in vederea punerii la dispozitia cetatenilor interesati.

In conformitate cu prevederile Legii 273/2006 privind finantele publice locale referitor la prevederile Proiectului de buget al municipiului Cluj-Napoca, acesta poate fi consultat pe site-ul institutiei, www.primariaclujnapoca.ro, la sectiunea Dezbateri publice.

Potrivit Legii 273/2006, art. 39 , persoanele interesate pot trimite sesizarile, observatiile, punctele de vedere in perioada 7 ianuarie – 22 ianuarie 2016, ora 16.30 la adresa de email:consultarepublica@primariaclujnapoca.ro.sau pot inregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetateni, str. Motilor nr.7 sau la orice primarie de cartier, in atentia Directiei Economice.

Valoarea bugetului general este de 1.116.388.238 lei din care bugetul de functionare reprezinta 767.953.238 lei, respectiv, bugetul de dezvoltare 348.435.000 lei.

Proiectul de buget a fost construit avand in vedere o serie de prioritati pentru acest an.

 

Lista de obiective prioritare prevede:

1. Sa punem in circulatie 10 troleibuze articulate noi. Sa achizitionam noi autobuze, troleibuze si tramvaie, din bugetul local, fonduri europene si elvetiene. Prioritizarea transportului in comun si construirea de parkinguri.

2. Sa mentinem gratuitatile la transportul in comun pentru pensionari, studenti si elevi.

3. Sa finalizam etapa a doua a reabilitarii Pietei Unirii si pietonalizarea laturii de vest.

4. Sa asiguram functionarea permanenta a compartimentului de primire urgente de la nivelul Spitalului Clinic Municipal „Clujana” si sa continuam modernizarea acestuia. Sa sustinem financiar si celelalte spitale clujene care nu sunt in subordinea Primariei si Consiliului local.

5. Sa demaram reabilitarea podurilor: Traian, Portelanului, puntea pietonala din Grigorescu.

6. Sa finalizam reabilitarea strazii Faget si investitiile din zona Lomb.

7. Sa derulam concursuri de solutii vizand reabilitarea Turnului Pompierilor, reabilitarea zonei Cetatuie, valorificarea Somesului si amenajarea unor zone de agrement pe malurile raului.

8. Sa finalizam noul complex sportiv si de agrement din cartierul Gheorgheni in parteneriat cu Compania Nationala de Investitii, in zona fostului cartodrom, pe 9,4 hectare.

9. Sa continuam programul de dezvoltare a retelei de crese. Sa finalizam cresa de pe strada Episcop Nicolae Ivan si sa incepem lucrarile la o noua cresa in cartierul Grigorescu.

10. Sa acordam burse scolare pentru toti elevii care indeplinesc conditiile legii.

11. Sa finalizam reabilitarea si dotarea a trei scoli: „Avram Iancu”, „Mihai Eminescu” si „Ion Agȃrbiceanu” si sa demaram reabilitarea pentru „George Cosbuc” si „Sigismund Toduta”.

12. Sa pregatim proiectul „Case pentru clujeni” – un nou cartier pentru tineri in zona Borhanci si sa realizam studiile necesare pentru dezvoltarea proiectului Cluj Innovation City.

13. Sa acordam in integralitate facilitatile fiscale pentru companiile din parcurile industriale si sa mentinem facilitatile fiscale pentru constructia cladirilor „verzi”.

14. Sa transformam strandul Sun intr-un aquapark modern prin resurse proprii. Primul pas va fi modernizarea bazinului olimpic si acoperirea acestuia cu un balon presostatic cu tripla membrana, cu dimensiunea de 64 x 37,3 x 10 metri, care va permite sa fie folosit si pe timp de iarna. De asemenea, in incinta complexului va fi amenajat un patinoar.

15. Sa finalizam reabilitarea pietei de vechituri (Oser) de pe strada Bobalnei nr. 65.

16. Sa incepem activitatile culturale si educative la cinematograful Dacia. Sa continuam demersurile pentru preluarea Parcului Feroviarilor in vederea transformarii lui intr-un parc public.

 

17. Sa sustinem activitatile culturale, sportive si religioase din municipiu cel putin la nivelul anului anterior. Sa sustinem proiectul Cluj-Napoca 2021 – Capitala Culturala Europeana.

 

Proiect buget 2016

Lista obiectivelor de investitii