„Cluj 100” este denumirea programului realizat de comunitatea clujeană cu prilejul aniversării a 100 de ani de la Marea Unire.

Sub această cupolă, pe tot parcursul anului 2018, se desfășoară la Cluj-Napoca o varietate de proiecte și evenimente, care ilustrează dimensiunile municipiului și evoluția comunității clujene în ultimul secol – de la inițiative care să aducă în atenția publicului momente importante din istorie, până la proiecte locale care au primit recunoaștere națională sau internațională și care includ în edițiile din anul acesta variate componente dedicate sărbătorii Centenarului: 1918-2018.

Inițiativele comunității clujene se alătură, astfel, proiectelor realizate de administrațiile locale din întreaga țară pentru celebrarea Marii Uniri și devin parte integrantă a modului în care România marchează această aniversare de importanță istorică.

Așadar, „Cluj 100” reprezintă în primul rând un moment istoric aniversar, cu încărcătură pozitivă, de mare importanță pentru românii de pretutindeni. Elementele istorice și moștenirea culturală a Clujului sunt prioritare în prezentarea programului. În același timp, „Cluj 100” este un prilej de a arăta multiplele dimensiuni ale Clujului contemporan și, implicit, evoluția orașului nostru în ultimul secol.

Pentru a fi la curent cu noutățile din programul Cluj 100, urmăriți pagina de Facebook:

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
23 ore în urmă
Municipiul Cluj-Napoca
Luni, 29 aprilie, de la ora 15:00, va avea loc ședința extraordinara a Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca.  Ordinea de zi: https://primariaclujnapoca.ro/consiliu-local/sedinte-de-consiliu/sedinta-extraordinara-din-29-aprilie-2024/  Ședința va fi transmisă pe pagina de Facebook și pe canalul de YouTube al Primăriei: https://youtube.com/live/_-UxtK5iUjU?feature=share

Luni, 29 aprilie, de la ora 15:00, va avea loc ședința extraordinara a Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca.

Ordinea de zi: primariaclujnapoca.ro/consiliu-local/sedinte-de-consiliu/sedinta-extraordinara-din-29-aprilie-2024/

Ședința va fi transmisă pe pagina de Facebook și pe canalul de YouTube al Primăriei: youtube.com/live/_-UxtK5iUjU?feature=share
... Citește mai multeSee Less

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
1 zi în urmă
Municipiul Cluj-Napoca
Buget de 16.200.000 lei pentru 176 proiecte culturale și sociale aprobate în ultima ședință de Consiliu local.  Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca acordă sprijin financiar pentru proiecte din domenii precum tineret, cultură, mediu, învăţământ, sport de masă, social și alte domenii în care munca organizațiilor non-guvernamentale este foarte importantă.  În ședința Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca de marți, 23 aprilie 2024, au fost aprobate spre alocare un număr de 164 de proiecte pentru activități nonprofit de interes general (15.500.000 lei) și 12 proiecte cu caracter social (700.000 lei).  Proiectele de hotărâre pot fi consultate pe website-ul Primăriei: https://primariaclujnapoca.ro/consiliu-local/sedinte-de-consiliu/sedinta-extraordinara-din-23-aprilie-2024/  Sedința Consiliului local poate fi urmărită aici: https://fb.watch/rEv58Be1dj/  Cele 176 proiecte pot fi încadrate într-una sau mai multe dintre următoarele categorii:
- 117 proiecte cultural-artistice;
- 50 proiecte din categoria de festivaluri: film, cultural-artistice și muzică;
- 42 proiecte în parteneriat cu instituții publice de cultură și/sau de învățământ;
- 21 proiecte educaționale și de tineret;
- 13 proiecte cu caracter regional;
- 12 proiecte locale cu caracter sportiv;
- 7 proiecte în linia de program Unesco City of Film;
- 4 proiecte culturale se încadrează la linia de program „Anul Avram Iancu”.  O direcție importantă este și linia de program cu obiectivele Misiunii UE 100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030 - tranziția către o economie verde și combaterea schimbărilor climatice.  De asemenea, au continuitate proiectele care au fost sprijinite cu finanțare nerambursabilă în anii anteriori, precum: TIFF, Zilele Culturale Maghiare, programele CCC, Jazz in the Park, TIMAF, Opera Aperta, Interferențe, proiectele Centrului de Interes, Festivalul Internațional de Carte Transilvania, Fugi în curtea școlii, Festivalul „Dumitru Fărcaș”, The Power of Sports - Sports Festival, Com’ON Cluj-Napoca, Toamna muzicală Clujeană, Zilele Operei Maghiare, Întâlnirile Internaționale de la Cluj, Scena Urbană, Wonderpuck și multe altele.  Menționăm că pe lângă aceste alocări, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca sprijină financiar sportul clujean prin alocări de 21.875.000 lei în baza Regulamentului dedicat acestui sector.  De asemenea, în ceea ce privește componenta socială, Primăria acordă susținere financiară în valoare de 10 milioane lei în acest an fundațiilor și asociațiilor care se implică în acest sector oferind servicii pentru clujenii care au nevoie de sprijin.Image attachmentImage attachment+Image attachment

Buget de 16.200.000 lei pentru 176 proiecte culturale și sociale aprobate în ultima ședință de Consiliu local.

Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca acordă sprijin financiar pentru proiecte din domenii precum tineret, cultură, mediu, învăţământ, sport de masă, social și alte domenii în care munca organizațiilor non-guvernamentale este foarte importantă.

În ședința Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca de marți, 23 aprilie 2024, au fost aprobate spre alocare un număr de 164 de proiecte pentru activități nonprofit de interes general (15.500.000 lei) și 12 proiecte cu caracter social (700.000 lei).

Proiectele de hotărâre pot fi consultate pe website-ul Primăriei: primariaclujnapoca.ro/consiliu-local/sedinte-de-consiliu/sedinta-extraordinara-din-23-aprilie-2024/

Sedința Consiliului local poate fi urmărită aici: fb.watch/rEv58Be1dj/

Cele 176 proiecte pot fi încadrate într-una sau mai multe dintre următoarele categorii:
- 117 proiecte cultural-artistice;
- 50 proiecte din categoria de festivaluri: film, cultural-artistice și muzică;
- 42 proiecte în parteneriat cu instituții publice de cultură și/sau de învățământ;
- 21 proiecte educaționale și de tineret;
- 13 proiecte cu caracter regional;
- 12 proiecte locale cu caracter sportiv;
- 7 proiecte în linia de program Unesco City of Film;
- 4 proiecte culturale se încadrează la linia de program „Anul Avram Iancu”.

O direcție importantă este și linia de program cu obiectivele Misiunii UE "100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030" - tranziția către o economie verde și combaterea schimbărilor climatice.

De asemenea, au continuitate proiectele care au fost sprijinite cu finanțare nerambursabilă în anii anteriori, precum: TIFF, Zilele Culturale Maghiare, programele CCC, Jazz in the Park, TIMAF, Opera Aperta, Interferențe, proiectele Centrului de Interes, Festivalul Internațional de Carte Transilvania, Fugi în curtea școlii, Festivalul „Dumitru Fărcaș”, The Power of Sports - Sports Festival, Com’ON Cluj-Napoca, Toamna muzicală Clujeană, Zilele Operei Maghiare, Întâlnirile Internaționale de la Cluj, Scena Urbană, Wonderpuck și multe altele.

Menționăm că pe lângă aceste alocări, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca sprijină financiar sportul clujean prin alocări de 21.875.000 lei în baza Regulamentului dedicat acestui sector.

De asemenea, în ceea ce privește componenta socială, Primăria acordă susținere financiară în valoare de 10 milioane lei în acest an fundațiilor și asociațiilor care se implică în acest sector oferind servicii pentru clujenii care au nevoie de sprijin.
... Citește mai multeSee Less

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Momente de la evenimentele organizate sub egida Cluj 100 până acum

Incorrect slider name. Please make sure to use a valid slider slug.

Vedeți aici care sunt următoarele evenimente din programul „Cluj 100”.