S-au finalizat lucrarile de reabilitare la obiectivul investitional finantat din fonduri europene „Locuinte Sociale de Calitate”, str. Albac nr.21
 
Proiectul „Locuinte sociale de calitate”, str. Albac nr. 21, contractat de municipiul Cluj-Napoca, in data de 20.07.2011, este finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 1 „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere”, Domeniul major de interventie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbana”, Sub-domeniul „Poli de crestere”, categoria de operatiuni: reabilitarea infrastructurii sociale, inclusiv pentru reconversia obiectivelor investitionale in vederea realizarii de locuinte sociale de calitate.
           
            Proiectul face parte din lista proiectelor prioritare ale Planului Integrat de Dezvoltare Urbana al Polului de Crestere Cluj-Napoca si urmareste reabilitarea si modernizarea obiectivului investitional din municipiul Cluj-Napoca, situat pe strada Albac nr. 21, in vederea asigurarii de locuinte sociale de calitate, cu impact asupra cresterii calitatii vietii cetatenilor municipiului Cluj-Napoca, folosind o solutie tehnica moderna si performanta.
 
            Proiectul Locuinte Sociale de Calitate, str. Albac nr. 21, depus pentru reabilitarea si modernizarea imobilului situat in municipiul Cluj-Napoca, urmareste ca, prin intermediul unei solutii de proiectare durabila sa se realizeze reconversia functionala a obiectivului investitional cu destinatia finala locuinte sociale.
 
            Principalele categorii de lucrari derulate:
 
–         Lucrari de consolidare in tronsonul nord al blocului din str. Albac nr.21;
–         Lucrari de izolatii la acoperisul existent;
–         Lucrari de instalatii:
–         Amenajare centrala termica;
–        Realizarea scarii de acces, ce va deservi noile apartamente modernizate;
–        Lucrari de arhitectura prin care s-a realizat recompartimentarea si reconversia obiectivului in locuinte sociale.
 
           Astfel, dintr-un numar existent de 38 garsonieresituate la nivelul tronsonului nord al imobilului, care s-au aflat intr-o stare tehnica avansata de degradare, au fost create prin recompartimentare, un numar de 24 locuinte sociale destinate viitorilor beneficiari ai rezultatelor proiectului, carora le vor fi atribuite pe baza listei de prioritati si a hotararii Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca.   
 
      Fiecare dintre cele 24 de locuinte sociale dispune de o camera de zi, precum si de o baie si bucatarie individuala. Pozitionarea lor in cadrul imobilului reabilitat este urmatoarea: la parter s-au amenajat 8 apartamente iar la etajele superioare cate 4 apartamente. De asemenea, la parter exista centrala termica pentru asigurarea incalzirii intregului imobil.
 
            Finisajele realizate: pardoselile sunt din dusumea de lemn, ceea ce va asigura protectia termica. La nivelul bailor si al bucatariilor, pardoseala este din gresie. Tamplaria de fatada este de tip termopan din PVC, usile de acces sunt din PVC. Balustradele la casa scarii sunt din confectii metalice, iar zugravelile exterioare sunt alb-mat. Pentru accesul persoanelor cu dizabilitati, la intrarea in cladire a fost montata o rampa de acces special.
 
            Bugetul total al proiectului este de 2.062.312,00 lei, din care 1.621.431,85 lei reprezinta suma nerambursabila solicitata din cadrul programului, iar 440.880, 15 lei reprezinta cofinantarea de la bugetul local.
           
            Perioada de implementare a proiectului este de 16 luni de la semnarea contractului de finantare, implicand planificare multianuala bugetara.