Semnarea contractului de executie pentru reteaua de biciclete
 
Este un proiect comun al municipiului Cluj-Napoca cu Foresti si Apahida, doua dintre comunele invecinate orasului. Executia acestui proiect presupune atat constructia de infrastructura urbana – piste de biciclete si statii de depozitare a acestora – cat si dotarea cu echipamente – biciclete si softul aferent functionarii sistemului. 
Prin proiect se vor instala 50 de statii self-service de biciclete, din care 43 in Municipiul Cluj-Napoca, 4 in Floresti si 3 in Apahida. De asemenea, vom pune la dispozitia cetatenilor 540 de biciclete. Incercam astfel sa stimulam folosirea bicicletei ca mijloc alternativ de transport, in randul clujenilor, in vederea imbunatatirii mobilitatii urbane, reducerea traficului auto, dezvoltarea transportului ecologic, nepoluant.
Prin incurajarea si dezvoltarea infrastructurii de transport cu bicicleta este promovata o forma de deplasare care implica un minim necesar de efort fizic, pretabil la toate categoriile de varsta, cu implicatii importante pe termen mediu si lung la pastrarea sau imbunatatirea starii de sanatate a populatiei.
Practic, din Floresti si pana in Apahida, clujenii se vor putea deplasa gratuit, pe baza unui card emis la cerere care permite ridicarea din statie a unei biciclete si depozitarea in punctul de sosire. In total, vor exista 6.000 de carduri. Sistemul va fi gestionat de doua servere care se vor afla la Primaria Cluj-Napoca.
·                    Detalii tehnice ale proiectului:
– lungimea totala a retelei amenajata este de 59,75 km;
– 18,8 kilometri de piste special dedicate biciclistilor (separate fizic fata de traficul auto sau pietonal), restul de 40,95 km de trasee adecvate circulatiei biciclistilor (trasee marcate prin semne de circulatie, dar la comun cu traficul auto sau pietonal).
·                    Situatia existenta a pistelor pentru biciclisti: aproximativ 12 km trasee sau piste marcate pentru biciclisti (nu intra in calculul celor 59,75 km).
·                    Tipurile de statii: pentru 10, 20 si respectiv 40 de biciclete – total de 1040 de locuri.
·                    Rezultate asteptate: Numar mediu de utilizari zilnice ale sistemului (in decurs de un an): 5.000; Numar de persoane care renunta la deplasari cu automobilul in favoarea deplasarii cu bicicleta (in decurs de doi ani): 1000.
·                    Prin amplasarea statiilor de biciclete in apropierea statiilor de autobuz sau tramvai, ofera posibilitatea schimbarii mijloacelor de transport, crescand astfel mobilitatea populatiei.
·                    Licitatia a fost castigata de catre asocierea SC VIACOR ENGINEERING SRL, SC RICO SRL.
·                    Termenul de finalizare este de 12 luni de la ordinul de incepere a lucrarilor.
·                    In urma licitatiei, valoarea acestui proiect va fi de 11.968.262,36 lei (fara TVA)