Ref: Primaria municipiului Cluj-Napoca la expozitia internationala “Florissimo”, de la Dijon

Standul municipiului Cluj-Napoca, deschis in cadrul expozitiei internationale “Florissimo”, de la Dijon a avut peste 3000 de vizitatori in ziua deschiderii oficiale. Delegatia oficiala a reprezentantilor municipalitatii dijoneze a apreciat standul orasului Cluj -Napoca ca fiind unul dintre cel mai inedite, iar vizitatorii primei zile de expozitie au fost impresionati de atmosfera creata de clujeni.

Standul Clujului a interpretat in maniera traditionala tema impusa a expozitiei in acest an, “magia apei si a florilor exotice”. Astfel, pe 60 de mp – suprafata standului – s-a amenajat o gospodarie taraneasca tipica Transilvaniei, din care nu au lipsit un car cu flori, mobilierul rustic, o fantana, precum si decoratii traditionale, din ceramica sau nuiele, totul ca un cadru pentru decoratiile florale si aranjamentele gandite de echipa clujenilor.

“Este pentru prima data cand ne-am asumat o provocare de acest tip si ma bucur sa spun ca a fost un succes, atat din punct de vedere al felului in care am reusit sa ne prezentam la cea mai importanta expozitie de gen din Europa, dar mai ales pentru felul in care am reusit sa atragem comunitatea sa se implice in acest proiect alaturi de noi. Le multumesc tuturor partenerilor nostri, Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, Gradinii Botanice si firmelor cunoscute din Cluj-Napoca in domeniul amenajarilor, care au inteles ca o comunitate bine reprezenatata international este o comunitate puternica si cu potential de crestere din punct de vedere economic” a declarat primarul Sorin Apostu.

Implicarea comunitatii in acest proiect se refera si la participarea celor mai mici dintre clujeni, a copiilor din gradinitele din municipiu, care, pe tot parcursul lunii februarie, au realizat la orele de lucru manual, cateva mii martisoare, care au fost oferite tuturor vizitatorilor standului Clujului la expozitie.

“Florissimo” este o manifestare emblematica pentru industria floricola si a amenajarii spatiilor verzi organizata o data la cinci ani in orasul Dijon, oras infratit cu municipiul Cluj-Napoca.

Parteneriatul creat cu companiile specializate in amenajarea spatiilor verzi se va continua cu un alt proiect comunitar, prin care firmele care doresc sa isi puna in aplicare viziunea proprie despre cum trebuie sa arate Clujul din punct de vedere al amenajarii spatiilor verzi, vor putea prelua anumite spatii din domeniul public sa le intretina pe parcursul acestui an.

Companiile care au ales sa se implice in amenajarea si suportarea costurilor implicate de expozitia de la Dijon sunt Kara, Magnolia, Nea Garden, Cheyenne Prodcom, Floris Style, Metropolitan Events, Romanian Folk Art, C&I Cool Express precum si firma Garden Land-Aiud.