Ref: 12 ţări prezente la Cluj-Napoca pentru Conferinţa serviciilor publice de asistenţă socială

În perioada 7-8 iunie 2010 va avea loc la Cluj-Napoca a II-a ediţie a Conferinţei Naţionale a serviciilor publice de asistenţă socială din România, intitulată ,,Doar împreună putem asigura servicii sociale de calitate”.

La această conferinţă vor participa medici şi reprezentanţi ai instituţiilor din domeniile social şi medical atât din ţară, cât şi din străinătate din Suedia, Anglia, Polonia, Germania, Finlanda, Ungaria, Rusia, Bulgaria, Scoţia şi Slovenia. De asemenea, vor fi prezenţi şi invitaţi din oraşele înfrăţite cu municipiul Cluj-Napoca – Rotherham, din Marea Britanie şi East Lansing, din SUA.

Evenimentul este organizat de Primăria municipiului Cluj-Napoca, în colaborare cu reţeaua europeană de servicii sociale ,,European Social Network”. În cadrul conferinţei va fi abordată problematica socio-medicală din România. Cei interesaţi vor avea oportunitatea de a afla mai multe despre provocările întâmpinate de serviciile socio-medicale în contextul european actual, despre modalităţile de îmbunătăţire continuă a acestor servicii, dar şi despre dificultăţile întâmpinate de furnizorii acestora în activitatea curentă.

Prin intermediul acestui eveniment se doreşte sensibilizarea opiniei publice şi a autorităţilor în privinţa necesităţilor actuale resimţite de specialişti şi comunităţi, referitoare la problematica serviciilor socio-medicale, de actualizare a informaţiilor obţinute din cercetările şi practica de specialitate, precum şi diseminarea acestora.

Temele abordate în cadrul conferinţei, în contextul socio-medical european actual, urmăresc schimbul de cunoştinţe, expertiză, idei şi informaţii referitoare la cele mai bune practici în domeniul social şi medical.

Ediţia de anul acesta a conferinţei ,,Doar împreună putem asigura servicii sociale de calitate” vine în completarea celei de anul trecut. În cadrul primei ediţii a avut loc un schimb de cunoştinţe, expertiză, idei şi informaţii referitoare la cele mai bune practici în domenii precum: protecţia copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, asistenţa persoanelor cu handicap, combaterea consumului de substanţe, problematici ale populaţiei de etnie romă şi incluziunea socială.