Primaria municipiului Cluj-Napoca a initiat demersuri pentru a crea posibilitatea de dotare materiala a unor unitati scolare, care sa permita dezvoltarea componentei practice a actului de educatie. Este foarte important ca elevii clujeni din liceele si colegiile tehnice sa aiba ocazia pe durata studiilor de a face practica in domeniul pe care il urmeaza si, mai ales, de a avea acces la tehnologiile actuale. Acesta a fost motivul pentru care investitia de la Colegiul de Transporturi a fost considerata prioritara si, astfel, astazi, elevii din aceasta scoala pot avea, in incinta colegiului, atat clasele pentru pregatirea teoretica, cat si atelierul pentru efectuarea practicii profesionale. 
 
Incepand din acest an scolar, elevii specializarilor de automatizari din cadrul Colegiului Tehnic de Transporturi “Transilvania” au la dispozitie un atelier auto cu aparatura de ultima generatie, in care pot invata practic cum se verifica si repara autoturismele intr-un service auto, la nivelul la care se face aceasta meserie in acest moment. Atelierul este dotat cu tot ceea ce este necesar pentru ca cei care isi desfasoara cursurile in acest loc sa poata deveni deveni profesionisti adevarati. De la standuri de diagnosticare, la cele de reglare a directiei, a farurilor sau elevator, nimic din tehnologia utilizata in cele mai dotate service-uri auto din Cluj-Napoca nu va mai fi o necunoscuta pentru absolventii acestui Colegiu, in cazul in care acestia vor alege una dintre cele mai cautate meserii pe piata la ora actuala, cea de mecanic auto. Daca ei vor urma calea universitara, vor fi cu siguranta pepiniera din care profesorii clujeni si companiile multinationale prezente in municipiul nostru isi vor gasi forta de munca pentru centrele de cercetare care ne-au facut cunoscuti in lume (Emerson, Nokia, IBM au intrat in Cluj-Napoca prin centrele de cercetare pe care le-au creat in colaborare cu UTCN, si apoi cu unitatile de productie).
 
“Ne dorim ca, odata dat in folosinta acest atelier auto, sa creasca si interesul elevilor spre aceasta ramura de activitate si in scurt timp sa ne putem mandri ca la Cluj-Napoca avem cea mai buna scoala in domeniile auto din tara. Avem acum toate premisele pentru a deveni un centru de formare profesionala de referinta la nivel national, chiar daca Clujul nu are in specificul sau industria auto, are in universitatile clujene specializari imoprtante care valorifica aceste aptitudini si cunostinte. Acestea ii asteapta pe absolventii Colegiului, cu pregatire tehnica si practica temeinica pentru a putea continua sa fim un centru de cercetare ethnic”, a afirmat primarul Sorin Apostu.
 
Atelierul auto a fost amenajat pe o suprafata de aproximativ 500 mp, in locul fostei centrale termice, care a fost dezafectata. Lucrari realizate de Primarie au fost de a reamenaja cladirea pentru a putea gazdui activitatea de service. S-au realizat compartimentari, amenajare grupuri sanitare, vestiare, sali de clasa, pardoseli, zugraveli, tamplarie PVC, instalatii de incalzire, sanitare si electrice, precum si refacerea fatadei.
Valoarea lucrarilor realizate de Primarie au fost de 427.438,71 lei, acestea fiind efectuate de firma SERVINSTAL.
 
Background
Costurile utilajelor cu care a fost dotat atelierul sunt suportate astfel:
          o parte printr-un program romano-francez de dezvoltare a domeniului auto coordonat de Ministerul educatiei cu fonduri europene;
          o parte din fondurile scolii;
          o parte sponsorizare a companiei care detine licenta de comercializare si mentenanta a autoturismelor Skoda la Cluj-Napoca, Compexit Tranding SRL
 
Specializarile care se ofera in cadrul Colegiului Tehnic de Transporturi
          Automatizari
          operator tehnica de calcul
          constructii
          telecomunicatii