Proiectul de hotărâre privind alocarea sumei de 45.000 lei în vederea achiziționării de ghiozdane și rechizite pentru un număr de 450 de copii proveniți din familii defavorizate a fost aprobat în ședința Consiliului local al Municipiului Cluj-Napoca din 7 iunie. Hotărârea Consiliului Local poate fi consultată AICI.
Investiția în educație este cea mai sigură investiție din lume pentru că nu există niciodată riscul falimentului. Este șansa de a ieși din sărăcie, de a avea o viață mai bună și prosperă.
Primăria și Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca continuă această politică publică demarată încă din anul 2005. Proiectul contribuie la incluziunea și menținerea copiilor în mediul educațional, pentru a diminua abandonul școlar în rândul elevilor proveniți din familii care nu pot asigura condițiile optime pentru educația acestora.
Acest program face parte dintr-o serie de politici publice sociale desfășurate la nivelul municipiului. Printre alte politici publice dedicate comunității clujene se enumeră:
– Programul social „Alimente”
– Programul „Școală după școală”
– Programul multianual „Promovarea sănătății orale prin creșterea accesibilității populației defavorizate la servicii stomatologice”
– Programul prin care se acordă ajutor la plata chiriei