OPERAȚIUNI NOTARIALE ALIPIRE PARCELE CONFORM H.C.L. nr. 399/ 04.05.2022
judetul CLUJ, municipiul CLUJ-NAPOCA, Str Dionisie Roman, nr. 1
288793, 288794
-
288793, 288794, plan de încadrare în zonă și plan de situație
648285
22.07.2022
faza PUG, aprobată prin hotărârea consiliului local al municipiului Cluj-Napoca nr. 493/22.12.2014, faza PUZ aprobată prin HCL 399 din 04/05/2022,

În conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,

SE CERTIFICĂ

1. REGIM JURIDIC
Array
2. REGIM ECONOMIC
Folosință actuală: curți construcții conform CF nr. 288794 și curți construcții și C1 - garaj conform CF nr. 288793
Destinația: preponderent - U.T.R. Lcm - Ansambluri care includ locuirea colectivă și dotările aferente, parțial - U.T.R. - S_Is-Lcm Subzona de instituţii şi servicii publice şi de interes public, constituite în clădiri dedicate, situate în afara zonei centrale și parțial - U.T.R S_Va_Lcm - subzona spațiilor verzi amenajate în cadrul ansamblurilor care includ locuirea colectivă si dotările aferente

Încadrat în zona de impozitare ”B” conform H.C.L. 1064/19.12.2018.
Alte prevederi mentionate prin HCL pentru zona in care este situat amplasamentul:


PUZ_HCL_399_2022

UTR Lcm UTILIZARE FUNCŢIONALĂ
UTILIZĂRI ADMISE
Functiune predominanta: Locuinţe colective Functiuni tertiale: comert alimentar si nealimentar, servicii de interes si cu acces public, servicii profesionale, servicii manufacturiere, servicii medicale ambulatorii. S_Va_Lcm – Subzona verde – spațiu verde amenajat în cadrul ansamblurilor care includ locuirea colectivă și dotările aferente – a se vedea RLU aferent S_Va_Lcm din prezentul regulament. S_Is_Lcm – Subzona de instituţii şi servicii publice şi de interes public constituite în clădiri dedicate situate în afara zonei centrale - a se vedea RLU aferent S_Is_Lcm din prezentul regulament. Se permite amplasarea de stații de incărcare pentru vehicule electrice.
UTILIZĂRI ADMISE CU CONDIŢIONĂRI
Instalaţii exterioare (de climatizare, de încălzire, pompe de căldură etc.) cu condiţia ca în funcţionare acestea să producă un nivel de zgomot care să fie inaudibil la nivelul ferestrelor vecinilor. Funcţiuni terţiare – comerţ alimentar şi nealimentar, servicii de interes şi cu acces public, servicii profesionale, servicii manufacturiere, servicii medicale ambulatorii (conform Anexei 1 la P.U.G. aprobat cu HCL 493/22.12.2014) la parterul imobilelor spre domeniul public și în spaţii rezultate din conversia funcţională a locuinţelor de la parterul clădirilor de locuit existente sau în clădiri dedicate noi cu ADC de maximum 1.500 mp, cu următoarele condiţii: (a) să fie amplasate adiacent arterelor de trafic (până la nivel de colectoare) sau unor spaţii publice / trasee (pietonale) de interes. (b) atât accesul publicului, cât şi accesele de serviciu (pentru aprovizionare / evacuarea deşeurilor etc) să se facă direct din spaţiul public şi să fie separate de accesele locuinţelor. (c) să nu afecteze în nici un fel spaţiile exterioare din interiorul cvartalelor, ce sunt destinate exclusiv rezidenţilor
UTILIZĂRI INTERZISE
Activităţi / servicii de tip industrial sau cvasiindustrial, poluante de orice natură, cu risc tehnologic sau incomode prin traficul generat. Depozitare en gros. Depozitare de materiale refolosibile. Comerţ en gros. Comerţ şi alimentaţie publică practicate prin vitrine / ferestre. Garaje individuale în clădiri provizorii sau permanente independente. Construcţii provizorii de orice natură. Instalaţii / utilaje exterioare, montate pe faţada dinspre spaţiul public a imobilelor. Publicitate comercială realizată prin amplasarea de materiale publicitare de orice natură pe imobile – faţade, calcane, acoperişuri, terase – sau pe împrejmuiri. Sunt interzise orice utilizări, altele decât cele admise la punctul 1 şi punctul 2. Sunt interzise lucrări de terasament şi sistematizare verticală de natură să afecteze amenajările din spaţiile publice sau de pe parcelele adiacente.

UTR S_Is_Lcm UTILIZARE FUNCŢIONALĂ
UTILIZĂRI ADMISE
Instituţii şi servicii publice sau de interes public – funcţiuni administrative, funcţiuni de cultură,cresa, funcţiuni de învăţămînt (gradinita/ afterschool) şi cercetare, funcţiuni de sănătate şi asistenţă socială, funcţiuni de cult, cabinete medicale, birouri, cabinete de asistentă socială
UTILIZĂRI ADMISE CU CONDIŢIONĂRI
Locuințe de serviciu permanente sau temporare, în condiţiile stabilite de Legea 114/1996, cu condiţia ca acestea să fie destinate exclusiv angajaţilor, acordate în condiţiile contractului de muncă, potrivit prevederilor legale. Clădiri de cazare – cămine, internate – ale instituţiilor de învăţământ cu condiţia ca proprietatea şi administrarea să aparţină acestora. Pot fi luate în considerare conversii funcţionale, cu condiţia ca noile folosinţe să facă parte de asemenea din categoria instituţiilor şi serviciilor publice sau de interes public şi să fie compatibile cu clădirile existente. Garaje / parcaje pentru personal şi vizitatori amplasate subteran sau suprateran, în părţi / corpuri de clădiri, cu următoarele condiţii: (a) dacă sunt amplasate suprateran, să nu ocupe frontul spre spaţiul public (să fie retrase spre interiorul parcelei cu minimum 3 m, sau să fie amplasate în interiorul parcelei, în spatele unui tract dedicat funcţiunii de bază) (b) accesul autovehiculelor să se realizeze din străzi cu circulaţie redusă şi să fie organizat astfel încât să nu perturbe traficul. Elemente aferente infrastructurii tehnico-edilitare, cu condiţia amplasării acestora în subteran sau în afara spaţiului public.
UTILIZĂRI INTERZISE
Conversia funcţională a ansamblurilor / imobilelor pentru orice altă utilizare, înafara celor din categoria instituţiilor publice sau de interes public. Garaje în clădiri provizorii sau permanente independente amplasate în interiorul parcelelor. Elemente supraterane independente ale infrastructurii tehnico-edilitare dispuse pe spaţiul public. Constructii provizorii de orice natură. Instalaţii / utilaje exterioare, montate pe faţadele imobilelor. Reparaţia capitală, restructurarea, amplificarea (mansardarea, etajarea, extinderea în plan) în orice scop a clădirilor provizorii sau parazitare. Publicitate comercială realizată prin amplasarea de materiale publicitare de orice natură pe imobile – faţade, calcane, acoperişuri, terase sau pe împrejmuiri. Orice utilizări, altele decât cele admise la punctul 1 şi punctul 2. Sunt interzise lucrări de terasament şi sistematizare verticală de natură să afecteze amenajările din spaţiile publice sau de pe parcelele adiacente.

UTR S_Va_Lcm UTILIZARE FUNCŢIONALĂ
UTILIZĂRI ADMISE
(a) plantaţii înalte, medii şi joase (b) sistem de alei şi platforme pentru circulaţii pietonale (c) mobilier urban, amenajări pentru joacă, odihnă, sport și alte activităţi în aer liber compatibile, (d) edicule, componente ale amenajării peisagere; (e) construcţii pentru activităţi culturale şi alimentaţie publică; (f) grupuri sanitare, spaţii pentru administrare si întreţinere.
UTILIZĂRI ADMISE CU CONDIŢIONĂRI
Acces auto pentru întreţinere, intervenţii, transport de materiale pe sistemul de alei şi platforme pietonale, cu condiţia ca acesta să aibă caracter ocazional şi limitat. Elemente aferente infrastructurii tehnico-edilitare, cu condiţia să deservească exclusiv zona reglementata prin PUZ, să fie amplasate în subteran sau astfel încât să aibă un impact vizual minim, să nu producă poluare fonică sau de altă natura.
UTILIZĂRI INTERZISE
Orice utilizări, altele decât cele admise la punctul 1 şi punctul 2. Sunt interzise lucrări de terasament şi sistematizare verticală de natură să afecteze amenajările din spaţiile publice sau de pe parcelele adiacente.
3. REGIM TEHNIC
S= 21.200mp


PUZ_HCL_399_2022

UTR Lcm CONDIŢII DE AMPLASARE, ECHIPARE ŞI CONFIGURARE A CLĂDIRILOR
CARACTERISTICILE PARCELELOR: SUPRAFEŢE, FORME, DIMENSIUNI
Dezvoltarea se va face pe bază de masterplan conform planșei 'U4.Reglementari urbanistice', terenul se va constitui din intreaga suprafata cuprinsa in UTR Lcm reglementata prin P.U.Z., delimitat de spatiile publice adiacente (strazi existente aflate in domeniul public, proprietati private invecinate, subzone si UTR-uri limitrofe)
AMPLASAREA CLĂDIRILOR FAŢĂ DE ALINIAMENT
(a) Alinierea clădirilor e obligatorie, cladirile de locuit vor fi dispuse la 3m fata de aliniamentul propus prin P.U.Z. (b) Pentru parcelele de colţ, retragerea minima se va realiza faţă de ambele strazi. (c) In cazul clădirilor cu alte funcţiuni decat locuirea la parter, acestea se vor amplasa pe aliniament.
AMPLASAREA CLĂDIRILOR FAŢĂ DE LIMITELE LATERALE ŞI POSTERIOARE ALE PARCELELOR
-minim 8m pentru corpurile A1.1, A1.2, A1.3, A2.3, A3.1, -minim 6m pentru corpurile A2.1, A2.2
AMPLASAREA CLĂDIRILOR UNELE FAŢĂ DE ALTELE PE ACEEAŞI PARCELĂ
Dezvoltarea se va face pe bază de masterplan, amplasarea imobilelor unele fata de celelalte trebuie sa respecte o distanta minima egala cu (3/4)H din inaltimea celui mai inalt imobil.
CIRCULAŢII ŞI ACCESE
Circulatii si accese: din strada Dionisie Roman, din aleea Nirajului, din str. A si din str. B, accese pietonale si carosabile pentru locatari, pentru colectara deseurilor menajere si pentru accesul mijloacelor de stingere a incendiilor. Circulatiile auto si pietonale se vor reglementa conform planșei '04.Reglementari urbanistice' iar in lungul strazilor propuse se vor prevedea arbori incadrati in pastile verzi dedicate amplasate intre locurile de parcare longitudinale destinate vizitatorilor sau stationarii pe termen scurt. Autorizarea executării construcţiilor este permisă numai dacă există posibilităţi de acces la drumurile publice, în mod direct. Se interzice parcarea autoturismelor in interiorul parcelei/ cvartalelor de locuit. Orice acces la drumurile publice se va face conform avizului şi autorizaţiei de construire, eliberate de administratorul acestora. Pentru căile pietonale şi carosabile din interiorul parcelelor se recomandă utilizarea pavimentelor permeabile.
STAŢIONAREA AUTOVEHICULELOR
Staţionarea autovehiculelor se va organiza în interiorul parcelei, în garaje subterane, necesarul locurilor de parcare calculandu-se conform Anexei 2 din R.L.U. P.U.G. Pe străzile de acces local se vor organiza suplimentar parcaje, pentru vizitatori sau staţionare pe termen scurt. Se interzice parcarea autoturismelor in interiorul parcelelor/cvartalelor de locuit. Necesarul de parcaje: Locuinţe: - un loc de parcare pentru fiecare apartament cu suprafaţa utilă mai mică de 100 mp - 2 locuri de parcare pentru fiecare apartament cu suprafaţa utilă mai mare de 100 mp Alte activităţi: -conform Anexei 2 din Planul Urbanistic General al Municipiului Cluj-Napoca aprobat cu HCL 493/22.12.2014. Atunci când se prevăd funcţiuni diferite în interiorul aceleiaşi parcele / imobil, necesarul de parcaje va fi determinat prin însumarea numărului de parcaje necesar fiecărei funcţiuni în parte.
ÎNĂLŢIMEA MAXIMĂ ADMISĂ A CLĂDIRILOR
Clădirile vor se vor înscrie într-o înălţime maximă la cornişă de 18 m, măsurată de la nivelul trotuarului. Este admisă retragerea în trepte. În plus se vor aplica următoarele criterii: (a) pentru clădirile comune (corpurile A1.1, A1.2, A2.1, A2.2, A3.1, A3.2, A3.3) înălţimea maximă la cornişă nu va depăşi 18 m, iar înălţimea totală (maximă) nu va depăşi 21 m, respectiv un regim de înălţime de 1-3S+P+4E+1R. Ultimul nivel va avea o retragere faţă de planul faţadei de minimum 1,80 m, cu exceptia circulatiilor verticale. (b) pentru clădirile de colţ (corp A1.3) si cele din extremitatea estica a ansamblului (corp A3.4, A2.3)se poate admite o înălţime maximă la cornişă ce nu va depăşi 25m, respectiv un regim de înălţime de 1-3S+P+6E, (c) se admit nivele parţiale (supante, mezanine) cu condiţia încadrării în înălţimea maxima la cornişă reglementată.
ASPECTUL EXTERIOR AL CLĂDIRILOR
Autorizarea executării construcţiilor care, prin conformare, volumetrie şi aspect exterior, intră în contradicţie cu aspectul general al zonei şi depreciază valorile general acceptate ale urbanismului şi arhitecturii, este interzisă. (HG 525/1996, Art. 32). Arhitectura clădirilor va fi de factură modernă şi va exprima caracterul programului (locuire). Se interzice realizarea de pastişe arhitecturale sau imitarea stilurilor istorice. Volumetria va fi echilibrată, specifică programului de locuit. Se admite realizarea de balcoane, bow-window-uri etc, începând de la înălţimea de 4,00 m de la cota trotuarului, cu condiţia ca acestea să nu fie dispuse la ultimul nivel de sub cornişă. Acoperirile vor fi de tip terasă. Raportul plin-gol va fi cel specific programului. Materialele de finisaj vor fi cele specifice programului – tablă lisă fălţuită, tencuieli pentru faţade, placaje din piatră sau tencuieli pentru socluri şi alte elemente arhitecturale. Culorile vor fi pastelate, deschise, apropiate de cele naturale, specifice. Se interzice folosirea culorilor saturate, stridente, la toate elementele construcţiei. Serviciile profesionale ale ocupanţilor vor putea fi marcate prin plăci metalice gravate cu dimensiunea maximă de 30x50 cm. Acestea vor fi amplasate numai la limita sau în afara domeniului public.
CONDIŢII DE ECHIPARE EDILITARĂ ŞI EVACUAREA DEŞEURILOR
Toate construcţiile se vor racorda la reţelele edilitare edificate, disponibile şi funcţionale (apa, canalizare, electricitate, gaz) Se interzice conducerea apelor meteorice spre domeniul public sau parcelele vecine. Firidele de branşament şi contorizare vor fi integrate în clădiri. Se interzice dispunerea aeriană a cablurilor de orice fel (electrice, telefonice, CATV etc). Se propun puncte de colectare selectiva cu 4 fracții in sistem ingropat. Numărul acestora se va stabili in funcție de capacitatea imobilelor propuse, la faza de autorizare a imobilelor, conform H.C.L. 838/22.09.2017 aprobat de Primaria mun. Cluj-Napoca. Se accepta și varianta in care punctul de colectare deșeuri să fie amplasat intr-un spațiu integrat in imobil. Imobilele propuse vor fi dotate cu sistem centralizat de incalzire/apa calda pe imobil, respectiv centrala termica de bloc/imobil.
SPAŢII LIBERE ŞI PLANTATE
Pe terenul aferent PUZ, cu excepția terenurilor destinate circulațiilor, spațiul verde pe sol natural va avea un procent de 30% şi va cuprinde vegetaţie joasă, medie şi înaltă. Amenajarea spatiului interstitial dintre imobile se va detalia la faza de autorizare a acestora. Prin PUZ se propune plantarea de arbori cu circumferinta de minim 35 cm masurata la 1 m de colet. Minim 1 arbore la fiecare 100mp de teren pe sol natural in UTR Lcm si minim 1 arbore la fiecare cinci locuri de parcare amplasate in lungul strazilor propuse A si B cu ampriza de 15m. In spatiile interstitiale dintre imobilele propuse se vor amenaja locuri de joaca pentru copii.
ÎMPREJMUIRI
Nu e cazul

POSIBILITĂŢI MAXIME DE OCUPARE ŞI UTILIZARE A TERENULUI
PROCENT MAXIM DE OCUPARE A TERENULUI (POT)
POT maxim = 35%
COEFICIENT MAXIM DE UTILIZARE A TERENULUI (CUT)
CUT maxim = 1,4

UTR S_Is_Lcm
CONDIŢII DE AMPLASARE, ECHIPARE ŞI CONFIGURARE A CLĂDIRILOR
Dezvoltarea se va face pe bază de masterplan conform planșei 'U4.Reglementari urbanistice' caracteristicile parcelelor: suprafeţe, forme, dimensiuni, se admit cladiri cuplate in cadrul S_Is. Se consideră construibile parcelele care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: (a) lungimea frontului la stradă să fie mai mare sau egală cu 20 m (b) suprafaţa să fie mai mare sau egală cu 300 mp (c) să aibă formă regulată in inteles urban
AMPLASAREA CLĂDIRILOR FAŢĂ DE ALINIAMENT
Parcela A: Clădirea propusa se vor amplasa în aliniament Parcela B: Clădirile se pot amplasa în aliniament
AMPLASAREA CLĂDIRILOR FAŢĂ DE LIMITELE LATERALE ŞI POSTERIOARE ALE PARCELELOR
Toate clădirile propuse în UTR S_Is_Lcm se vor retrage fața de zona verde amenajată încadrată în U.T.R. S_Va_Lcm și față de U.T.R. Lcm cu o distanța minimă egala cu 5.0m
AMPLASAREA CLĂDIRILOR UNELE FAŢĂ DE ALTELE PE ACEEAŞI PARCELĂ
Este permisă cuplarea corpurilor de cladire de pe parcela A si parcela B încadrate în U.T.R. S_Is_Lcm.
CIRCULAŢII ŞI ACCESE
Circulatii si accese din str. A si din aleea Nirajului Orice acces la drumurile publice se va realiza conform avizului eliberat de administratorul acestora. Pentru căile pietonale şi carosabile din interiorul parcelelor se recomandă utilizarea învelitorilor permeabile.
STAŢIONAREA AUTOVEHICULELOR
Necesarul de parcaje va fi dimensionat conform Anexei 2 din Planul Urbanistic General al Municipiului Cluj-Napoca aprobat cu HCL 493/22.12.2014. Atunci când se prevăd funcţiuni diferite în interiorul aceleiaşi parcele, necesarul de parcaje va fi determinat prin însumarea numărului de parcaje necesar fiecărei funcţiuni în parte. Staţionarea autovehiculelor se va realiza pe cele 10 locuri de parcare destinate S_Is_Lcm si în garaje colective subterane.
ÎNĂLŢIMEA MAXIMĂ ADMISĂ A CLĂDIRILOR
Inălţimea clădirilor va fi determinată aplicându-se următoarele criterii: (a) pentru parcela A: Înălţimea maximă admisă a clădirilor, măsurată la cornişa superioară sau la aticul ultimului nivel neretras, în punctul cel mai înalt, nu va depăşi 22 m, respectiv (1-3)S+P+4E+R (b) pentru parcela B: Înălţimea maximă admisă a clădirilor, măsurată la cornişa superioară sau la aticul ultimului nivel neretras, în punctul cel mai înalt, nu va depăşi 8 m, respectiv (1-3)S+P+E
ASPECTUL EXTERIOR AL CLĂDIRILOR
Autorizarea executării construcţiilor care, prin conformare, volumetrie şi aspect exterior, intră în contradicţie cu aspectul general al zonei şi depreciază valorile general acceptate ale urbanismului şi arhitecturii, este interzisă. (HG 525/1996, Art. 32). Arhitectura clădirilor va fi de factură modernă şi va exprima caracterul programului. Se interzice realizarea de pastişe arhitecturale sau imitarea stilurilor istorice. Volumetria va fi de natură a determina împreună cu clădirile adiacente un ansamblu coerent şi unitar. Se admite realizarea de balcoane, bow-window-uri etc, începând de la înălţimea de 4,00 m de la cota trotuarului, cu condiţia ca acestea să nu fie dispuse la ultimul nivel de sub cornişă şi să ocupe, cumulat, maximum o treime din lungimea frontului clădirii. Clădirile se vor acoperi cu terase. Raportul plin-gol va fi în concordanţă cu caracterul arhitectural impus de profilul funcţional, dar şi cu specificul zonei. Pentru a determina o imagine urbană unitară se vor utiliza de o manieră limitativă materialele de finisaj specifice zonei – tencuieli lise, zidării din cărămidă aparentă pentru faţade, placaje din piatră pentru faţade, socluri şi alte elemente arhitecturale, confecţii metalice din oţel vopsit.
CONDIŢII DE ECHIPARE EDILITARĂ ŞI EVACUAREA DEŞEURILOR
Zona e echipată edilitar complet. Toate clădirile se vor racorda la reţelele edilitare publice. Se interzice conducerea apelor meteorice spre domeniul public sau parcelele vecine. Firidele de branşament şi contorizare vor fi integrate în împrejmuiri sau clădiri. Se interzice dispunerea aeriană a cablurilor de orice fel (electrice, telefonice, CATV etc). Fiecare imobil va dispune de un spaţiu interior parcelei (eventual integrat în clădire) destinat colectării deşeurilor menajere, accesibil din spaţiul public. Imobilele propuse vor fi dotate cu sistem centralizat de incalzire/apa calda pe imobil, respectiv centrala termica de imobil.
SPAŢII LIBERE ŞI PLANTATE
Pe ansamblul unei parcele, spaţiile verzi organizate pe solul natural vor ocupa minim 20% din suprafaţa totală şi vor cuprinde exclusiv vegetaţie (joasă, medie şi înaltă). Suprafeţele având o îmbrăcăminte de orice tip sunt cuprinse în categoria spaţiilor libere, pentru care se vor utiliza materiale tradiţionale (în general daleje de piatră de tip permeabil). Prin PUZ se propune plantarea de arbori cu circumferinta de minim 35 cm masurata la 1 m de colet. Minim 1 arbore la fiecare 50mp incadrati UTR Lcm_S_Va.
ÎMPREJMUIRI
Împrejmuirea nu e obligatori. În cazul în care se propun împrejmuiri, acestea vor fi orientate spre spaţiul public vor avea un soclu opac cu înălţimea maximă de 80 cm şi o parte transparentă, realizată din grilaj metalic sau într-un sistem similar care pemite vizibilitatea în ambele direcţii şi pătrunderea vegetaţiei. Înălţimea maximă a împrejmuirilor va fi de 2,2 m. Împrejmuirile vor fi dublate de garduri vii. Porţile împrejmuirilor situate în aliniament se vor deschide spre interiorul parcelei. Tratamentul arhitectural al împrejmuirilor va fi corelat cu cel al clădirilor aflate pe parcelă.

POSIBILITĂŢI MAXIME DE OCUPARE ŞI UTILIZARE A TERENULUI
PROCENT MAXIM DE OCUPARE A TERENULUI (POT)
POT maxim = 60% (parcela B) POT maxim = 75% (parcela A) Această reglementare se va aplica şi în cazul extinderii clădirilor existente sau al adăugării de noi corpuri de clădire, calculul făcându-se în mod obligatoriu pe întreaga parcelă, în înţeles urbanistic.
COEFICIENT MAXIM DE UTILIZARE A TERENULUI (CUT)
CUT maxim = 2,2 (parcela B) CUT maxim = 2,8 (parcela A) Această reglementare se va aplica şi în cazul extinderii clădirilor existente sau al adăugării de noi corpuri de clădire, calculul făcându-se în mod obligatoriu pe întreaga parcelă, în înţeles urbanistic.

UTR S_Va_Lcm CONDIŢII DE AMPLASARE, ECHIPARE ŞI CONFIGURARE A SPAŢIULUI VERDE
CARACTERISTICILE PARCELELOR: SUPRAFEŢE, FORME, DIMENSIUNI
Spatiul verde se va amplasa în cadrul PUZ-ului dezvoltat pe bază de plan director (masterplan) în zona de centru al acestuia, la o distanța aproximativ egală de cele trei zone cu locuințe colective și adiacent terenului pe care se va amplasa o gradiniță (conform planșa U4- Reglementări urbanistice).
CIRCULAŢII ŞI ACCESE
Spațiul verde este adiacent strazilor A respectiv B propuse prin PUZ cu o ampriza de 15m, profil tip III.G conf. Anexei 6 din Planului Urbanistic General al Municipiului Cluj-Napoca aprobat cu HCL 493/22.12.2014. Pentru aleile pietonale din interiorul spațiului verde se vor utiliza pavimente permeabile.
STAŢIONAREA AUTOVEHICULELOR
Este interzisă parcarea automobilelor pe teritoriul zonelor verzi.
CONDIŢII DE ECHIPARE EDILITARĂ ŞI EVACUAREA DEŞEURILOR
Zona e echipată edilitar complet. Se va da o atenţie deosebită iluminatului public, ce va face obiectul unor studii de specialitate. Se vor prevedea puncte de alimentare cu apă din reţeaua publică. Se interzice conducerea apelor meteorice spre domeniul public sau parcelele vecine. Firidele de branşament şi contorizare vor fi integrate în împrejmuiri sau clădiri. Se interzice dispunerea aeriană a cablurilor de orice fel (electrice, telefonice, CATV etc). În zona de întreţinere se poate organiza un spaţiu destinat colectării deşeurilor, accesibil din spaţiul public şi unul pentru resturi vegetale (compost).
SPAŢII LIBERE ŞI PLANTATE
Suprafaţa spaţiilor verzi propriu-zise, organizate pe solul natural vor ocupa minim 60% din suprafaţa totală a zonei verzi şi vor cuprinde vegetaţie joasă, medie şi înaltă. Suprafeţele având o îmbrăcăminte de orice tip sunt cuprinse în categoria spaţiilor libere. Eliminarea arborilor maturi este interzisă, cu excepţia situaţiilor în care aceştia reprezintă un pericol iminent pentru siguranţa persoanelor sau a bunurilor. Prin PUZ se propune plantarea de arbori cu circumferinta de minim 35 cm masurata la 1 m de colet. Minim 1 arbore la fiecare 100mp incadrati UTR Lcm_S_Is.
ÎMPREJMUIRI
Ca regulă generală împrejmuirile spre spaţiile publice adiacente vor fi realizate prin dispunerea perimetrală a unor garduri vii.
ÎNĂLŢIMEA MAXIMĂ ADMISĂ A CLĂDIRILOR
Pentru clădiri noi înălţimea maximă la cornişă nu va depăşi 4 m şi respectiv (S)+P.
POSIBILITĂŢI MAXIME DE OCUPARE ŞI UTILIZARE A TERENULUI
PROCENT MAXIM DE OCUPARE A TERENULUI (POT) POT max = 5%
COEFICIENT MAXIM DE UTILIZARE A TERENULUI (CUT)
CUT admis = 0.1

4. REGIM ACTUALIZARE:
În baza HCL nr. 579/2018 se modifică parțial și se completează Regulamentul Local de Urbanism aferent documentației “Actualizare Plan Urbanistic General al municipiului Cluj-Napoca”, aprobat cu HCL nr. 493/22.12.2014.

- Amplasamentul a fost studiat în P.U.Z. ”Str. Dionisie Roman„ aprobat cu H.C.L. nr. 399/04.05.2022.
- Conform din H.C.L. nr. 399/04.05.2022, atr. 1 se instituie reglementările specifice, după cum urmează:
U.T.R. Lcm = Ansambluri care includ locuirea colectivă și dotările aferente,
U.T.R. - S_Is-Lcm = Subzona de instituţii şi servicii publice şi de interes public, constituite în clădiri dedicate, situate în afara zonei centrale, U.T.R S_Va_Lcm = Subzona spațiilor verzi amenajate în cadrul ansamblurilor care includ locuirea colectivă si dotările aferente

Reglementări cu privire la organizarea circulației (Conform prevederilor Avizului nr. 300962/446/17.05.2021 al Serviciului Siguranța Circulației)
• str. „A” și str. „B” – reglementate la ampriză de 15 m (profil III F); străzile sunt deschise circulației publice;
• strada Dionisie Roman – ampriză de 12 m (de la intersecția cu str. A până la str. Dionisie Roman nr. 4) și ampriză de 15 m (pe tronsonul de la nr. 4 la nr. 8). În zona de inflexiune, (la trecerea de la 12 m la 15 m), va fi instalat un prag de sol;
• aleea Nirajului – ampriză de 12 m;
• relocarea a 9 parcări publice existente pe str. Nirajului și a 11 parcări publice de pe str. Dionisie Roman pe teritoriul reglementat prin P.U.Z., conform propunerii din Planșa U.6 – proprietatea asupra terenurilor și circulația juridică a terenurilor/obiective de utilitate publică;
• pe frontul nordic al străzii Dionisie Roman vor fi amenajate două stații pentru încărcare mașini electrice și stații de biciclete, conform propunerii din Planșa 4 – Reglementări urbanistice.

- Reglementări cu privire la circulația terenurilor și obligațiile investitorului/beneficiarului P.U.Z.
Anterior edificării (emiterii autorizației de construire) oricărei construcții din cadrul UTR Lcm
1. vor fi dezmembrate din parcelele inițiale și înscrise în C.F. cu titlu de drum, suprafețele de teren necesare regularizării aleei Nirajului și străzii Dionisie Roman și vor fi aduse la aceeași îmbrăcăminte rutieră ca străzile menționate, respectiv la strat de uzură;
2. va fi dezmembrată din parcelele inițiale și înscrisă în C.F. cu titlul de „alei și spații verzi”, suprafața de teren aferentă UTR S_Va_Lcm, în suprafață de ~ 939 mp;
3. vor fi dezmembrate din parcelele inițiale și înscrise în C.F. suprafețele de teren aferente parcelei A (~ 355 mp) și parcelei B (~ 750 mp) din cadrul UTR S_Is_Lcm;
4. vor fi echipate edilitar și realizate parțile carosabile ale străzilor „A” și „B” (inclusiv locurile de staționare de la nivelul carosabilului), în baza unor proiecte de specialitate.

Anterior recepției oricărei construcții din cadrul UTR Lcm
1. va fi adusă la strat de uzură partea pietonală a străzilor „A” si „B” și va fi dotată cu mobilier urban (inclusiv iluminat stradal) și plantații de aliniament (arbori cu circumferința minimă de 35 cm măsurată la 1 m de la colet, dispuși conform planșei U5 - Plan general de amplasare/mobilare urbanistică;
2. imobilul cu destinația creșă/grădiniță de pe parcela „B” din cadrul UTR S_Is_Lcm, realizat la nivel semi-finisat, împreună cu terenul aferent (parcela B), va fi transferat, cu titlul gratuit, în proprietate publică, conform propunerii din planșa U6 – proprietatea asupra terenurilor și circulația juridică a terenurilor/obiective de utilitate publică;
3. va fi amenajată, în baza unui proiect de specialitate, subzona verde propusă (UTR S_Va_Lcm) și transfera în domeniul public cu titlu gratuit, conform propunerii din planșa U6 - Proprietatea asupra terenurilor și circulația juridică a terenurilor/obiective de utilitate publică;
4. vor fi transferate în domeniul public, cu titlul gratuit, suprafețele de teren amenajate pentru parcări publice (datorate relocării a 9 parcări publice existente pe str. Nirajului și a 11 parcări publice de pe str. Dionisie Roman pe teritoriul reglementat prin P.U.Z.) și suprafețele de teren dezmembrate și amenajate în vederea regularizării aleii Nirajului și străzii Dionisie Roman, inclusiv cu stațiile pentru încărcare mașini electrice și stațiile pentru biciclete, conform propunerii din planșa U.6 - Proprietatea asupra terenurilor și circulația juridică a terenurilor/obiective de utilitate publică.
Toate investiţiile propuse prin această documentaţie de urbanism vor fi suportate de beneficiarele acesteia.

Conform Art. 2 - Se stabileste perioada de valabilitate a documentatiei de cinci ani de la aprobarea acesteia.

NOTĂ: - Se solicită eliberarea unui certificat de urbanism în scopul: "operațiuni notariale - alipire”.
- Se solicită operațiuni notariale de alipire pentru parcelele înscrise în CF nr. 288793, nr. cadastrale 288793 și CF nr. 288794, nr. cadastrale 288794.
- Propunerea de alipire respectă prevederile P.U.Z. ”Str. Dionisie Roman„ aprobat cu H.C.L. nr. 399/04.05.2022.
4. OBLIGAŢII ALE TITULARULUI CERTIFICATULUI DE URBANISM:
În scopul elaborării documentaţiei pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii — de construire/de desfiinţare — solicitantul se va adresa autorităţii competente pentru protecţia mediului:

AGENTIA PENTRU PROTECTIA MEDIULUI CLUJ NAPOCA CALEA DOROBANTILOR, NR.99, BL. 9B (autoritatea competentă pentru protecţia mediului, adresa) (Denumirea şi adresa acesteia se personalizează prin grija autorităţii administraţiei publice emitente.)
În aplicarea Directivei Consiliului 85/337/CEE (Directiva EIA) privind evaluarea efectelor anumitor proiecte publice şi private asupra mediului, modificată prin Directiva Consiliului 97/11/CE şi prin Directiva Consiliului şi Parlamentului European 2003/35/CE privind participarea publicului la elaborarea anumitor planuri şi programe în legătură cu mediul şi modificarea, cu privire la participarea publicului şi accesul la justiţie, a Directivei 85/337/CEE şi a Directivei 96/61/CE, prin certificatul de urbanism se comunică solicitantului obligaţia de a contacta autoritatea teritorială de mediu pentru ca aceasta să analizeze şi să decidă, după caz, încadrarea/neîncadrarea proiectului investiţiei publice/private în lista proiectelor supuse evaluării impactului asupra mediului.

În aplicarea prevederilor Directivei Consiliului 85/337/CEE, procedura de emitere a acordului de mediu se desfăşoară după emiterea certificatului de urbanism, anterior depunerii documentaţiei pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii la autoritatea administraţiei publice competente.

În vederea satisfacerii cerinţelor cu privire la procedura de emitere a acordului de mediu, autoritatea competentă pentru protecţia mediului stabileşte mecanismul asigurării consultării publice, centralizării opţiunilor publicului şi al formulării unui punct de vedere oficial cu privire la realizarea investiţiei în acord cu rezultatele consultării publice.

În aceste condiţii:

După primirea prezentului certificat de urbanism, titularul are obligaţia de a se prezenta la autoritatea competentă pentru protecţia mediului în vederea evaluării iniţiale a investiţiei şi stabilirii necesităţii evaluării efectelor acesteia asupra mediului. în urma evaluării iniţiale a investiţiei se va emite actul administrativ al autorităţii competente pentru protecţia mediului.

În situaţia în care autoritatea competentă pentru protecţia mediului stabileşte necesitatea evaluării efectelor investiţiei asupra mediului, solicitantul are obligaţia de a notifica acest fapt autorităţii administraţiei publice competente cu privire la menţinerea cererii pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii.

În situaţia în care, după emiterea certificatului de urbanism ori pe parcursul derulării procedurii de evaluare a efectelor investiţiei asupra mediului, solicitantul renunţă la intenţia de realizare a investiţiei, acesta are obligaţia de a notifica acest fapt autorităţii administraţiei publice competente.
6. CEREREA DE EMITERE A AUTORIZAŢIEI DE CONSTRUIRE/DESFIINŢARE VA FI ÎNSOȚITĂ DE URMĂTOARELE DOCUMENTE:
  1. certificatul de urbanism;
  2. dovada titlului asupra imobilului, teren şi/sau construcţii, sau, după caz, extrasul de plan cadastral actualizat la zi şi extrasul de carte funciară de informare actualizat la zi, în cazul în care legea nu dispune altfel (copie legalizată);
  3. documentaţia tehnică - D.T., după caz:
    • D.T.A.C.
    • D.T.A.D.
    • D.T.O.E.
  4. avizele şi acordurile stabilite prin certificatul de urbanism:
    Avize şi acorduri privind utilităţile urbane şi infrastructura:
    • alimentare cu apa:
    • gaze naturale:
    • canalizare:
    • telefonizare:
    • alimentare cu energie electrică:
    • salubritate:
    • alimentare cu energie termică:
    • transport urban:

    Avize şi acorduri privind:
    • securitatea la incendiu:
    • protecţia civilă:
    • sănătatea populaţiei:

    Avize/acorduri specifice ale administraţiei publice centrale şi/sau ale serviciilor descentralizate ale acestora:
    Studii de specialitate:
  5. actul administrativ al autorităţii competente pentru protecţia mediului;
  6. dovada privind achitarea taxelor legale.
Documentele de plată ale următoarelor taxe (copie):
Certificatul de urbanism nu ţine loc de autorizaţie de construire/desfiinţare şi nu conferă dreptul de a executa lucrări de construcţii.
Termenul de valabilitate:
12
luni
de la data emiterii.
EMIL BOC
Daniel Pop
Aurora Rosca
Bianca Bumbac
Bianca Bumbac
09.08.2022
09.08.2023
218.00 lei
6.537.947
22.07.2022