Ref: Pregatiri pentru Luminatie

Modernizare alei cimitire
Au fost modernizate aproximativ 2000 de mp de alei in cele 4 cimitire aflate in administrarea primariei, respectiv Cimitirul central, cel din cartierul Manastur, cel de pe strada Crisan si cel de pe Valea Chintaului, cu dale recuperate din Parcul Central.
In Cimitirul Central am realizat 3 alei, in suprafata totala de 645 mp, in cel din Manastur au fost modernizate 14 alei, in suprafata de 367 mp, in cel de pe strada Crisan au fost amenajate 6 alei si platforma din fata capelei, in suprafata de 556 mp, iar in cimitirul din Valea Chintaului a fost amenajata o alee in suprafata de 348 mp si o platforma de 80 mp.

50 de politisti locali prezenti in strada si in cimitire
Incepand din aceasta saptamana si pana in seara zilei de 1 noiembrie, Primaria a intensificat paza in cele 4 cimitire si, de asemenea, a dispus marirea efectivelor care patruleaza in zona cimitirelor, dar si a amplasamentelor aprobate pentru comercializarea produselor specifice acestei sarbatori. Au fost mobilizati sa asigure buna desfasurare a acestui eveniment peste 50 de politisti locali de la Serviciul Ordine si siguranta publica, Serviciul control Trafic Rutier si de la cel de Protectia mediului. Acestia vor veghea pentru asigurarea linistii si sigurantei publice a cetatenilor, dar si pentru impiedicarea furturilor sau a altor acte de vandalism.
 
Curatenie sporita
Operatorul de salubritate care realizeaza curatenia in cimitirele municipalitatii va amplasa in fiecare din cele 4 cimitire cate un container mare de 30 metri cub si va suplimenta numarul de tomberoane. Cetatenii sunt rugati sa nu lase resturile vegetale printre morminte si sa le arunce in acele tomberoane pentru a intretine curatenia in cimitire. Cate un angajat al firmei de salubritate se va afla zilnic, incepand de vineri si pana marti, 1 noiembrie, intre orele 7.00 si 15.00 in fiecare din cele 4 cimitire pentru a verifica starea curateniei din acestea.
De asemenea, la intrarea in cimitire, oamenii vor primi, gratuit, saci menajeri pentru colectarea resturilor vegetale si a altor deseuri.

Background
Amplasamente aprobate pentru comercializarea produselor specifice acestei sarbatori:
1. Str.A.Iancu -la intrarea in Cimitirul central – 53 locuri;
2. Cimitirul Manastur – platoul de la intrare – 66 locuri;
3. Str.Izlazului – zona Big – 25 locuri;
4. Str.Miraslau – Donath – 15 locuri;
5. Bd.21 Decembrie 1989 nr.133-135 – 33 locuri;
6. P-ta Hermes – 10 locuri;
7. P-ta Flora – 10 locuri;
8. P-ta Zorilor – 10 locuri;
9. Str. Craiova – 29 locuri;
10. Bd. N.Titulescu nr.165 – statie RATUC -12 locuri;
11. Str. Dambovitei-Str.T.Vladutiu -10 locuri;
12. Calea Floresti -Billa – 10 locuri;
13. Calea Manastur nr.91 -RATUC – 20 locuri;
14. Str.Oasului – Broasca verde – 5 locuri;
15. P-ta Liebknecht – 10 locuri;
16. Str. Observatorului -capat RATUC – 10 locuri;

Repartizarea locurilor se va face in ordine cronologica, in functie de data depunerii cererii.
Taxarea comerciantilor se va realiza in baza abonamentelor de ocupare a domeniului public, intocmite in cadrul Serviciului Autorizari comert, aferent intregii perioade, respectiv noua zile. Taxa de ocupare a domeniului public este stabilita prin H.C.L. nr.1/2011 si este in cuantum de 1,56 lei mp/zi.
Comercializarea altor produse decat cele care sunt mentionate in prezentul referat este interzisa si se sanctioneaza in conformitate cu prevederile in vigoare.