Organizarea unor acțiuni de DEZINSECȚIE A DOMENIUL PUBLIC ȘI PRIVAT al municipiul Cluj-Napoca și spații deschise ale persoanelor fizice și juridice și de DERATIZARE pe domeniul public al municipiului Cluj-Napoca în luna SEPTEMBRIE

DEZINSECȚIE domeniu public și privat a municipiului Cluj-Napoca și spații deschise ale persoanelor fizice și juridice în perioada 02.09.2024 – 08.09.2024, între orele 2200 – 0600

Organizatorul acţiunii:

PRIMARIA MUNICIPIULUI CLUJ-NAPOCA

Prestator: S.C. CORAL IMPEX S.R.L. în baza Contractului de prestări servicii pentru delegarea serviciului public de salubrizare – activitățile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare în municipiul Cluj-Napoca cu nr. 14786/462/09.01.2020

Produsele folosite, sunt CYMINA PLUS pentru activitatea de dezinsecție – combatere țânțari, VECTOBAC WG pentru activitatea de delarvizare. Produsele menționate se regăsesc în Registrul Național al produselor biocide și sunt autorizate pentru profilaxia sanitar-umană de Ministerul Sănătății – Comisia Natională a Produselor Biocide.

Acțiunea se desfășoară în conformitate cu prevederile legale:

Legea 101/2006 a serviciului de salubrizare a localităților (republicată)

Ordinul nr. 119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației.

– REGULAMENTUL SERVICIULUI DE SALUBRIZARE A MUNICIPIULUI CLUJ-NAPOCA aprobat prin HCL nr. 88/2019

Precizăm faptul că perioada de execuție se poate prelungi în funcție de condițiile meteorologice.

DE REŢINUT:

Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a unor potenţiale focare de infecţie, acțiunile de dezinsecţie trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi privat, spații deschise ale persoanelor fizice și juridice la nivelul localităţii, pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, motiv pentru care se recomanda tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Cluj-Napoca, să efectueze tratamente de dezinsecţie pe păşuni, în depozite de anvelope uzate, subsoluri, casa scarii de la blocuri, etc în perioada de desfășurare a acţiunilor de dezinsecţie efectuate pe domeniul public și privat a municipiului Cluj-Napoca și spații deschise ale persoanelor fizice și juridice.


DERATIZARE domeniul public al municipiului Cluj-Napoca perioada 04.09.2024-30.09.2024, între orele 8:00 – 16:00.

Organizatorul acţiunii:

PRIMARIA MUNICIPIULUI CLUJ-NAPOCA

Prestator: S.C. CORAL IMPEX S.R.L. conform contractului nr. 14786/462/09.01.2020 de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare – activitățile de DERATIZARE, DEZINSECȚIE și DEZINFECȚIE în municipiul Cluj-Napoca.

În cazul în care perioada prevăzută pentru desfăşurarea acţiunii nu este posibilă datorită condiţiilor meteorologice nefavorabile, perioada de execuţie a lucrărilor se poate decala.

Produsul ce urmează a fi folosit pentru acest tratament este COLBROM PASTA – special conceput pentru combaterea rozătoarelor.

Produsul menționat se regăsește în Registrul produselor biocide plasate pe piață în baza acordării certificatelor de Recunoaștere mutuală, este autorizat pentru profilexia sanitar-umană de Ministerul Sănătății.

În caz de ingerare accidentală, antidotul este Vit. K 1 şi se găseşte la Spitalul de Urgente Cluj.

De reținut:

Deratizarea reprezintă un complex de măsuri aplicate de toţi factorii interesaţi pentru reducerea substanţială a populaţiei de şoareci şi şobolani şi menţinerii acestora la un nivel numeric redus.”

Combaterea rozătoarelor are un rol deosebit de important, deoarece acestea constituie un pericol permanent de îmbolnăvire (boli bacteriene, virotice şi parazitare) atât a populaţiei cât şi a animalelor, precum şi pierderi economice (poluare, distrugere materială, etc.)

Eficiența lucrărilor de deratizare constă în:

  • respectarea prevederilor Legii 101/2006, a Ordinului nr. 119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei

  • tratarea în mod unitar a rozatoarelor atât pe domeniul public cât şi privat la nivelul localităţii, pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate;

În acest sens recomandăm Asociațiilor de Proprietari, Agenților economici și instituțiilor din municipiul Cluj-Napoca să efectueze deratizarea pe proprietățile private (subsoluri de bloc, curți interioare, etc.) odată cu efectuarea acestei acțiuni pe domeniul public.

Legislaţia în vigoare stipulează în mod clar importanţa şi periodicitatea lucrărilor de deratizare, precum şi consecinţele neefectuării acestora.