„Cluj 100” este denumirea programului realizat de comunitatea clujeană cu prilejul aniversării a 100 de ani de la Marea Unire.

Sub această cupolă, pe tot parcursul anului 2018, se desfășoară la Cluj-Napoca o varietate de proiecte și evenimente, care ilustrează dimensiunile municipiului și evoluția comunității clujene în ultimul secol – de la inițiative care să aducă în atenția publicului momente importante din istorie, până la proiecte locale care au primit recunoaștere națională sau internațională și care includ în edițiile din anul acesta variate componente dedicate sărbătorii Centenarului: 1918-2018.

Inițiativele comunității clujene se alătură, astfel, proiectelor realizate de administrațiile locale din întreaga țară pentru celebrarea Marii Uniri și devin parte integrantă a modului în care România marchează această aniversare de importanță istorică.

Așadar, „Cluj 100” reprezintă în primul rând un moment istoric aniversar, cu încărcătură pozitivă, de mare importanță pentru românii de pretutindeni. Elementele istorice și moștenirea culturală a Clujului sunt prioritare în prezentarea programului. În același timp, „Cluj 100” este un prilej de a arăta multiplele dimensiuni ale Clujului contemporan și, implicit, evoluția orașului nostru în ultimul secol.

Pentru a fi la curent cu noutățile din programul Cluj 100, urmăriți pagina de Facebook:

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
8 ore în urmă
Municipiul Cluj-Napoca
LECTURA PUBLICA - MICUL PRINT

LIVE: Lectură publică online - „Micul Prinț” de Antoine de Saint-Exupéry pentru 1111 copii de la Școala Gimnazială „Ioan Bob” din Cluj-Napoca

Evenimentul este organizat de profesorii Școlii Gimnaziale „Ioan Bob” în contextul Zilei internaționale a cititului împreună.
... Citește mai multeSee Less

Comment on Facebook

Bună dimineața !

Bună dimineața!

Felicitari pentru initiativa, Scoala "Ioan Bob"! Am urmarit cu emotie!

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
4 zile în urmă
Municipiul Cluj-Napoca
Lucrări în Parcul Tineretului - Pădurea Clujenilor  Începând de luni, 30 ianuarie 2023, se va restricționa accesul în Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor, dinspre strada Voroneț, în vederea efectuării unor lucrări de remediere și consolidare a unui tronson al aleii. Lucrările de remediere au fost dispuse de către comisia de recepție și vor dura 6 săptămâni. Pe parcursul lucrărilor, zona afectată va fi închisă publicului. Accesul în parc se va face dinspre Bulevardul Muncii.

Lucrări în Parcul Tineretului - Pădurea Clujenilor

Începând de luni, 30 ianuarie 2023, se va restricționa accesul în Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor, dinspre strada Voroneț, în vederea efectuării unor lucrări de remediere și consolidare a unui tronson al aleii. Lucrările de remediere au fost dispuse de către comisia de recepție și vor dura 6 săptămâni. Pe parcursul lucrărilor, zona afectată va fi închisă publicului. Accesul în parc se va face dinspre Bulevardul Muncii.
... Citește mai multeSee Less

Comment on Facebook

Se va restrictiona accesul.... nu mergea nimeni veci pe acolo oricum... ca nu e parc... e o mima de parc...

La 1 an de când a fost anunțat drept “finalizat” si “deschis”, parcul nu e nici finalizat, nici recepționat și a crescut si costul lucrărilor 🤨

Iluminatul funcționează extraordinar de aleatoriu: fie sunt aprinse becurile doar in jumate de parc fie deloc. Rar funcționează peste tot. Sunt extraordinar de multe capcane cu otrava pentru rozătoare. Nu înțeleg nevoia? Am văzut resturi de plicuri cu resturi de otrava pe alee: siguranța copiilor și câinilor ar trebui sa primeze.

Ar trebui lucrări de întreținere și la aleea care urcă la punctul de belvedere. Multe dintre "trepte" sunt distruse, scândurile care susțin pietrișul terasat sunt rupte. Mulțumesc!

Pădure ioc, parc ioc, iluminat opțional, fire de înaltă tensiune să-ți "electrizezi" bine corpul. O minunăție de parc marca Micul Gospodar.

Lucrări calitative!

Ce rau v-a facut Iuliu Maniu , repetentilor ??!! Mars !

SĂ VĂ FIE RUȘINE. CE AȚI AVUT CU IULIU MANIU? I-AȚI DEMOLAT STATUIA PENTRU CĂ, ALĂTURI DE ALȚI MARI ROMÂNI, MORȚI ÎN TEMNIȚELE COMUNISTE, A FĂCUT ROMÂNIA MARE? DE CE VĂ LUPTAȚI CU ISTORIA ROMÂNIEI? NU SUNTEȚI ROMÂNI. DACĂ PĂDUCHELE DE ALEXANDRU MURARU JIGNEȘTE MEMORIA LUI PETRE TUȚEA, VOI AȚI VRUT SĂ TRECEȚI LA UN ALT NIVEL?

Luati mâna de pe statuia lui Iuliu Maniu!

De s ar duce totul la vale,peste primăria lui Boc! Numai lucrari in bătaie de joc!

Ar trebui sa se numeasca "Rusinea Clujenilor", la ce bataie de joc din bani publici a facut Primaria

SUA ii vrea pe Interlopii de la SRI in Puscarie, din cauza razboiului din Ucraina! Altfel acesti Interlopi de la SRI nu ar fi Arestati defapt.ro/seful-romarm-retinut-de-dna-defapt-martie-2022-cine-se-ocupa-de-inzestrarea-armatei-in-...

View more comments

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Momente de la evenimentele organizate sub egida Cluj 100 până acum

Incorrect slider name. Please make sure to use a valid slider slug.

Vedeți aici care sunt următoarele evenimente din programul „Cluj 100”.