„Cluj 100” este denumirea programului realizat de comunitatea clujeană cu prilejul aniversării a 100 de ani de la Marea Unire.

Sub această cupolă, pe tot parcursul anului 2018, se desfășoară la Cluj-Napoca o varietate de proiecte și evenimente, care ilustrează dimensiunile municipiului și evoluția comunității clujene în ultimul secol – de la inițiative care să aducă în atenția publicului momente importante din istorie, până la proiecte locale care au primit recunoaștere națională sau internațională și care includ în edițiile din anul acesta variate componente dedicate sărbătorii Centenarului: 1918-2018.

Inițiativele comunității clujene se alătură, astfel, proiectelor realizate de administrațiile locale din întreaga țară pentru celebrarea Marii Uniri și devin parte integrantă a modului în care România marchează această aniversare de importanță istorică.

Așadar, „Cluj 100” reprezintă în primul rând un moment istoric aniversar, cu încărcătură pozitivă, de mare importanță pentru românii de pretutindeni. Elementele istorice și moștenirea culturală a Clujului sunt prioritare în prezentarea programului. În același timp, „Cluj 100” este un prilej de a arăta multiplele dimensiuni ale Clujului contemporan și, implicit, evoluția orașului nostru în ultimul secol.

Pentru a fi la curent cu noutățile din programul Cluj 100, urmăriți pagina de Facebook:

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
6 ore în urmă
Municipiul Cluj-Napoca
Dezbatere publică „Elaborare Plan urbanistic Zonal în condițiile Legii nr. 350/2001 modificată și actualizată – PLAN DIRECTOR (MASTERPLAN) SOPOR”  Municipiul Cluj-Napoca, în calitate de titular, anunță publicul interesat asupra organizării ședinței de dezbatere publică online a alternativei finale pentru „Elaborare Plan urbanistic Zonal în condițiile Legii nr. 350/2001 modificată și actualizată – PLAN DIRECTOR (MASTERPLAN) SOPOR” propus pentru a fi amplasat în Municipiul Cluj-Napoca, zona Sopor, jud. Cluj, în data de 6.10.2022 ora 16:30 la primăria Municipiului Cluj-Napoca (Sala de sticlă) precum și în regim de videoconferință, în vederea obținerii avizului de mediu conform H.G. nr. 1076/2004 privind stabilirea procedurii de realizare a evaluării de mediu pentru planuri și programe.  Cei care doresc să se înscrie la cuvânt, o pot face până în 6.10.2022, ora 12:00, completând formularul online (https://www.e-primariaclujnapoca.ro/registratura/cereri/?c=101000), urmând ca linkul de conectare să fie transmis pe adresa de e-mail indicată.  Dezbaterea publică va putea fi urmărită live pe canalul de Youtube și pagina de Facebook a Primăriei.  Dezbaterea are ca temă Raportul privind impactul asupra mediului. Propunerile, sugestiile și observațiile cu privire la regimul economic și tehnic propus prin PUZ (încadrare funcțională, regim de construire, indicatori urbanistici etc.) vor fi dezbătute în cadrul ședinței publice CTATU , la o dată ce va fi comunicată ulterior.

Dezbatere publică „Elaborare Plan urbanistic Zonal în condițiile Legii nr. 350/2001 modificată și actualizată – PLAN DIRECTOR (MASTERPLAN) SOPOR”

Municipiul Cluj-Napoca, în calitate de titular, anunță publicul interesat asupra organizării ședinței de dezbatere publică online a alternativei finale pentru „Elaborare Plan urbanistic Zonal în condițiile Legii nr. 350/2001 modificată și actualizată – PLAN DIRECTOR (MASTERPLAN) SOPOR” propus pentru a fi amplasat în Municipiul Cluj-Napoca, zona Sopor, jud. Cluj, în data de 6.10.2022 ora 16:30 la primăria Municipiului Cluj-Napoca (Sala de sticlă) precum și în regim de videoconferință, în vederea obținerii avizului de mediu conform H.G. nr. 1076/2004 privind stabilirea procedurii de realizare a evaluării de mediu pentru planuri și programe.

Cei care doresc să se înscrie la cuvânt, o pot face până în 6.10.2022, ora 12:00, completând formularul online (www.e-primariaclujnapoca.ro/registratura/cereri/?c=101000), urmând ca linkul de conectare să fie transmis pe adresa de e-mail indicată.

Dezbaterea publică va putea fi urmărită live pe canalul de Youtube și pagina de Facebook a Primăriei.

Dezbaterea are ca temă Raportul privind impactul asupra mediului. Propunerile, sugestiile și observațiile cu privire la regimul economic și tehnic propus prin PUZ (încadrare funcțională, regim de construire, indicatori urbanistici etc.) vor fi dezbătute în cadrul ședinței publice CTATU , la o dată ce va fi comunicată ulterior.
... Citește mai multeSee Less

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
7 ore în urmă
Municipiul Cluj-Napoca
Vineri, 7 octombrie, de la ora 11:00, va avea loc ședința ordinară a Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca.  Ordinea de zi: https://primariaclujnapoca.ro/consiliu-local/sedinte-de-consiliu/sedinta-din-7-octombrie-2022/  Ședința va fi transmisă live pe pagina de Facebook și pe canalul de YouTube al Primăriei: https://youtu.be/Pcdqd5F7R4Y

Vineri, 7 octombrie, de la ora 11:00, va avea loc ședința ordinară a Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca.

Ordinea de zi: primariaclujnapoca.ro/consiliu-local/sedinte-de-consiliu/sedinta-din-7-octombrie-2022/

Ședința va fi transmisă live pe pagina de Facebook și pe canalul de YouTube al Primăriei: youtu.be/Pcdqd5F7R4Y
... Citește mai multeSee Less

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Momente de la evenimentele organizate sub egida Cluj 100 până acum

Incorrect slider name. Please make sure to use a valid slider slug.

Vedeți aici care sunt următoarele evenimente din programul „Cluj 100”.