Luni, 12 aprilie 2021,  Consiliul Consultativ pentru Antreprenoriat și Inovare în IT s-a întrunit în Sala de sticlă a primăriei pentru a discuta despre Strategia de transformare digitală a municipiului Cluj-Napoca. Strategia a fost prezentată de dl Călin Hințea, decanul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) și de dl Nicolae Urs, prodecan FSPAC. Documentul are la bază o analiză temeinică și subliniază câteva priorități strategice cheie pentru transformarea digitală a orașului: centrarea pe cetățean, rolul esențial al educației și al educației digitale, prioritizarea inovării în toate domeniile și în toate formele, interoperabilitate, integrarea serviciilor și deschiderea seturilor de date ș.a.m.d.
În perioada următoare, Strategia de transformare digitală a municipiului Cluj-Napoca va fi supusă dezbaterii publice, iar mai apoi vor fi parcurși toți pașii procedurali necesari pentru ca documentul să fie înaintat Consiliului local și să putem începe să lucrăm la atingerea obiectivelor strategice.
Utilizarea tehnologiei pentru creșterea calității vieții în Cluj-Napoca este una dintre prioritățile municipalității clujene, astfel încât administrația să fie una deschisă iar serviciile oferite cetățenilor să se ridice la exigențele acestora. Pentru o colaborare strânsă și eficientă între comunitatea de IT și administrația locală, Primăria Cluj-Napoca a constituit la începutul anului 2017, alături de cele două clustere clujene de specialitate, Consiliul Consultativ pentru Antreprenoriat și Inovare in IT.
„Le mulțumesc, pe această cale, reprezentanților sectorului IT din municipiul Cluj-Napoca pentru că au dat curs invitației noastre și au contribuit semnificativ la dezvoltarea acestei strategii digitale. Expertiza, resursele și capacitatea acestora de inovare sunt esențiale pentru viitorul digital al orașului nostru. Industria IT clujeană este o forță de necontestat, unul dintre motoarele economice ale Clujului și un avantaj competitiv pe termen lung, alături de Universitate și de tinerii talentați, care transformă orașul într-un veritabil hub de inovare”, a declarat primarul Emil Boc.
Strategia de transformare digitală a municipiului poate fi consultată la următorul link: https://digitalcluj.fspac.online/
Orice contribuții, observații și aprecieri pot fi transmise direct pe site-ul strategiei, accesând acest link: https://digitalcluj.fspac.online/comentarii-generale/