Începând din luna noiembrie, la Cluj-Napoca funcționează Comandamentul Central de Deszăpezire. Acesta elaborează planul de deszăpezire pentru perioada 15 noiembrie 2019 – 15 martie 2020, stabilește traseele pentru intervenție, pentru fiecare sector, în urgența I-a, a – II-a și a – III-a, supraveghează activitatea de deszăpezire și verifică modul în care societățile contractante își realizează sarcinile privind deszăpezirea și combaterea poleiului.

În total, cele doua firme, SC ROSAL GRUP SRL și SC BRANTNER SERVICII ECOLOGICE SRL sunt pregătite să intervină pe cele 692 de străzi cu 28 de utilaje. Intervenția se face în funcție de gradul de urgență al străzilor.

Pentru planul de deszăpezire 2019-2020, avem încheiate contracte cu doi operatori:

  • SC ROSAL GRUP SA – sector I

  • SC BRANTNER Servicii ecologice SA – sector II.

Sectorul I cuprinde zona de la vest de str. Calea Turzii, Piata Avram Iancu, str. Cuza Voda, Piata M.Viteazul, str. Horea, str. Caii Ferate, str. Oasului, str. Odobesti.

cartierele: Mănăştur, Zorilor, Plopilor, Gruia, Grigorescu, Dâmbul Rotund, Centru-parţial.

Sectorul II cuprinde zona de la est de str. Calea Turzii, Piata Avram Iancu, str. Cuza Voda, Piata M.Viteazul, str. Horea, str. Caii Ferate, str. Oasului, str. Odobesti

cartierele: Someşeni, Bulgaria, Mărăşti, Gheorgheni, Andrei Mureşanu, Iris, Centru-parţial.

Prin activitatea de deszăpezire se va asigura înlăturarea zăpezii căzute pe partea carosabilă a arterelor de circulație și combaterea poleiului pe toată perioada iernii 2019-2020. Problemele vor putea fi semnalate la numărul de telefon: 0264/431753, 0264-336234. (Dispeceratul Central al Primăriei) sau 984 – TELEFONUL PRIMARULUI,

Obligațiile clujenilor legate de deszăpezire: conform HCL NR. 191/2009 – efectuarea lucrărilor de curățenie și întreținere a terenurilor, spațiilor verzi, căilor de acces, parcărilor, zonelor din preajma garajelor, punctelor gospodărești și de îndepărtare a zăpezii și a gheții de pe trotuarele și aleile aflate în imediata apropiere a imobilelor pe care le dețin sau în care își desfășoară activitatea , astfel încât acestea să fie în permanență curate, cu un aspect corespunzător și îngrijit. Amenda este cuprinsă între 500 și 1000 de lei.