Desfășurarea în condiții civilizate a activităților comerciale din „Târgul de vechituri” care se desfășoară pe str. Bobâlnei, presupune respectarea unor reguli și prevederi legale, atît în zona stradală cît și în incinta pieței.
La sfârşitul fiecărei săptămâni polițiștii locali, încearcă să asigure în zonă o cât mai bună fluiență a circulației rutiere și condiții legale de desfășurare a activităților comerciale în perimetrul pieței.

În data de 20.02.2016, acţiunea polițiștilor locali a vizat în principal:

  • prevenirea şi combaterea comerţului ilicit (lipsă documente de provenienţă, verificări metrologice la cântare, traduceri în limba română, termene de valabilitate, certificat constatator etc), în conformitate cu prevederile HCL 150/2009 şi a Legii 12/1990 rep
  • oprirea, staţionarea şi parcarea neregulamentară pe domeniul public, blocare cale de acces, în conformitate cu prevederile HCL 61/2014 şi OUG 195/2002 rep.

Urmare a verificărilor efectuate au fost încheiate 28 de procese verbale de constatare a contravenţiilor, în valoare de 17.640 lei. De asemenea, în 2 cazuri, pe lângă sancţiunea contravenţională s-a dispus şi măsura complementară de confiscare pentru produsele fără documente de provenienţă.