În acest an au fost efectuate 103 verificări privind nivelul de zgomot în zonele de activitate ale unor agenţi economici care prin activitatea prestată reprezintă o potenţială sursă de poluare fonică a vecinătăţilor – localuri/baruri de noapte, terase, puncte de lucru dotate cu unităţi frigorifice şi aeroterme zgomotoase.
În urma verificărilor efectuate, pentru depăşirea nivelului de zgomot maxim admis prin legislaţia în vigoare, au fost aplicate un număr de 23 amenzi contravenţionale în valoare de 58.100 lei, având ca bază prevederile Legii nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, respectiv prevederile O.U.G. nr. 195/2005, cu modificările si completările ulterioare, privind protecţia mediului.


            De asemenea, pe lângă sancţiunile contravenţionale aplicate, s-a dispus şi remedierea problemelor constatate prin antifonarea încăperilor în care erau amplasate sursele de zgomot, care poluau fonic vecinătăţile.
Conform Normelor de igienă, privind mediul de viaţă al populaţiei (OMS 536/1997 art.17), pentru apartamente, nivelul acustic echivalent continuu nu trebuie să depăşească 35 dB(A) pe timp de zi. În timpul nopţii, (orele 22.00-06.00), nivelul echivalent mediu trebuie redus cu 10 dB(A) faţă de valorile din timpul zilei.