Clubul Pensionarilor Observator, cel de-al 10-lea club al pensionarilor din Cluj-Napoca a fost deschis luni, 14 octombrie 2019.

În cadrul Clubului Pensionarilor Observator se vor oferi servicii de informare, de consiliere psihologică și juridică, suport emoțional și socializare. Acestora li se adaugă activități culturale, mese rotunde, întâlniri tematice, ateliere tematice, participare la evenimente și spectacole, expoziții etc.

Alături de celelalte nouă cluburi și de cele două Centre de Zi pentru Vârstnici din structura Direcției de Asistență Socială și Medicală, cu ocazia deschiderii noului centru, se extinde aria de acoperire a nevoilor persoanelor vârstnice din municipiul Cluj-Napoca prin servicii sociale care să prevină marginalizarea şi excluziunea socială, să contribuie la creșterea gardului de incluziune socială şi îmbunătăţească calitatea vieţii acestora.

Astfel, creșterea calității vieții persoanelor vârstnice devine o realitate palpabilă și măsurabilă, prin care se creează punţi între generaţii, într-o comunitate incluzivă, în care se dezvoltă relațiile interumane, se promovează talente, se stimulează creația și inițiativa, o realitate în care crește speranța de viață și se trăiește frumos.