În data de 22 octombrie 2019 a fost lansat planul de măsuri în cadrul proiectului „Copil Iubit la Bord”, care are ca scop creșterea nivelului de utilizare a dispozitivelor de fixare în scaun pentru copiii pasageri, creșterea nivelului de informare cu privire la utilizarea corectă a sistemelor și reducerea numărului de decese și accidentări grave în rândul copiilor pasageri.

În cadrul acestui plan, vor avea loc activități de informare, prevenție și punere în aplicare a prevederilor legale referitoare la utilizarea dispozitivelor de fixare în scaun și a centurilor de siguranță. Planul de Acțiune va avea o durată de 12 luni (noiembrie 2019 – noiembrie 2020) și va urmări și evaluarea impactului măsurilor luate, nu doar aplicarea lor.

În cadrul proiectului a fost lansat și un ghid. Ghidul Copil Iubit la Bord are ca scop susținerea părinților în alegerea cât mai potrivită a scaunelor auto pentru copii, pe criterii de siguranță recunoscute la nivel internațional (în funcție de vârsta, înălțimea, greutatea fiecărui copil etc). Este, de asemenea, un ajutor în montarea corectă a dispozitivelor de acest tip.

Ghidul poate fi descărcat GRATUIT de aici