0
sediul Direcției Generale Poliția Locală, str. Iuliu Maniu nr.16, Cluj-Napoca

Primăria municipiului Cluj-Napoca (Calea Moţilor nr. 3, tel. 0264-430240, site: www.primariaclujnapoca.ro) organizează concurs de recrutare, în data de 24.08.2022, pentru ocuparea pe durată nedeterminată a funcţiei publice de execuție de consilier, clasa I, grad profesional superior (ID: 340023) vacantă la Serviciul Ecologie urbană, Direcţia Ecologie urbană și spații verzi .

Durata normală a timpului de muncă este de 8 ore/zi, 40 ore/săptămână;

  • Selecţia dosarelor de înscriere – în cadrul căreia comisia de concurs are obligaţia de a selecta dosarele de concurs pe baza îndeplinirii condiţiilor de participare la concurs;
  • Proba scrisă – care constă în redactarea unei lucrări şi/sau în rezolvarea unor teste-grilă;
  • Interviul – în cadrul căruia se testează abilităţile, aptitudinile şi motivaţia candidaţilor.
  • Data afișării anunțului: 08.07.2022;
  • Perioada de depunere a dosarelor: 08.07.2022 –27.07.2022;

  • Data, ora şi locul și locația desfășurării probei scrise: 24.08.2022, ora 10, la sediul Direcției Generale Poliția Locală, str. Iuliu Maniu nr.16, Cluj-Napoca;

  • Interviul se susţine, de regulă, într-un termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data susţinerii probei scrise, pentru candidații care au obținut la proba scrisă minimum 50 de puncte.

Ordonanță de Urgență nr. 57/ 2019 privind Codul administrativ, art. 465

  Condiţii de ocupare a unei funcţii publice:

  (1) Poate ocupa o funcţie publică persoana care îndeplineşte următoarele condiţii:

  a) are cetăţenia română şi domiciliul în România;

  b) cunoaşte limba română, scris şi vorbit;

  c) are vârsta de minimum 18 ani împliniţi;

  d) are capacitate deplină de exerciţiu;

  e) este apt din punct de vedere medical să exercite o funcţie publică. Atestarea stării de sănătate se face pe bază de examen medical de specialitate, de către medicul de familie;

  f) îndeplineşte condiţiile de studii şi vechime în specialitate prevăzute de lege pentru ocuparea funcţiei publice;

  g) îndeplineşte condiţiile specifice, conform fişei postului, pentru ocuparea funcţiei publice;

  h) nu a fost condamnată pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului sau contra autorităţii, infracţiuni de corupţie sau de serviciu, infracţiuni care împiedică înfăptuirea justiţiei, infracţiuni de fals ori a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei publice, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea, amnistia post-condamnatorie sau dezincriminarea faptei;

  i) nu le-a fost interzis dreptul de a ocupa o funcţie publică sau de a exercita profesia ori activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta, prin hotărâre judecătorească definitivă, în condiţiile legii;

  j) nu a fost destituită dintr-o funcţie publică sau nu i-a încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 3 ani;

  k) nu a fost lucrător al Securităţii sau colaborator al acesteia, în condiţiile prevăzute de legislaţia specifică.

Condiţii de studii şi alte condiţii specifice prevăzute în fişa postului:

Studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă:

Vechime în specialitatea studiilor: minim 7 ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice;

Cunoştinţe de operare pe calculator: nivel mediu – dovedit cu documente care să ateste deţinerea competenţelor respective, emise în condiţiile legii, potrivit standardului sau nivelului solicitat.

1.Constituția României, republicată;

2.Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare;

3.Ordonanța Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

4.Legea nr. 202/2002 privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați, republicată,cu modificările și completările ulterioare;

5.Ordonanța de urgență nr.92 din 19 august 2021 privind regimul deșeurilor, cu modificările și completările ulterioare;

6.Legea nr.51 din 8 martie 2006 a serviciilor comunitare de utilităţi publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

7.Legea serviciului de salubrizare a localităților nr.101 din 25 aprilie 2006 republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Tematica:

1.Constituția României, republicată;Titlul II, Capitolul II – Drepturile și libertățile fundamentale

2.Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare – Titlul I și titlul II ale părții a VI-a .

3.Ordonanța Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările și completările ulterioare;Capitolul I -Principii și definitii .

4.Legea nr. 202/2002 privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați, republicată,cu modificările și completările ulterioare; Egalitatea de șanse între femei și bărbați în ceea ce privește participarea la luarea deciziei (capitolul IV).

5.Ordonanța de urgență nr.92 din 19 august 2021 privind regimul deșeurilor, cu modificările și completările ulterioare, de la articolul 13 până la articolul 26, inclusiv, de la articolul 48 până la articolul 49, inclusiv, de la articolul 60 până la articolul 65, inclusiv.

6.Legea nr. 51 din 8 martie 2006 a serviciilor comunitare de utilităţi publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare; de la articolul 6 până la articolul 10, inclusiv, de la articolul 22 până la articolul 37 inclusiv, de la articolul 42 până la articolul 50, inclusiv.

7.Legea serviciului de salubrizare a localităților nr.101 din 25 aprilie 2006 republicată cu modificările și completările ulterioare, de la articolul 2 până la articolul 27, inclusiv.

Dosarul de concurs se primește la sediul Primăriei municipiului Cluj – Napoca, Calea Moților nr.3 , etajul 2, camera 99

a) formularul de înscriere prevăzut în anexa nr. 3 din H.G. nr.611/2008 – se obține de la serviciul Centrul de informare pentru cetățeni, în format letric și în format editabil prin accesarea paginii de internet a instituției (www.primariaclujnapoca.ro );

  b) curriculum vitae, modelul comun european – se va completa conform instrucțiunilor din H.G. nr.1021/2004 și poate fi accesat pe site-ul www.primariaclujnapoca.ro , la sectiunea Administrație;

  c) copia actului de identitate; (se poate transmite și electronic pe adresa de e-mail: resurseumane@primariaclujnapoca.ro )

  d) copii ale diplomelor de studii, certificatelor şi altor documente care atestă efectuarea unor specializări şi perfecţionări; ( certificate sau alte documente, emise în condițiile legii, care atestă nivelul de competenţe digitale)

  e) copia carnetului de muncă şi a adeverinţei eliberate de angajator pentru perioada lucrată, care să ateste vechimea în muncă şi în specialitatea studiilor solicitate pentru ocuparea postului/funcţiei sau pentru exercitarea profesiei; (extras Revisal eliberat de angajator sau de Inspectoratul Teritorial de muncă – I.T.M.)

  f) copia adeverinţei care atestă starea de sănătate corespunzătoare, eliberată cu cel mult 6 luni anterior derulării concursului de către medicul de familie al candidatului – pentru candidaţii cu dizabilităţi, adeverinţa care atestă starea de sănătate trebuie însoţită de copia certificatului de încadrare într-un grad de handicap, emis în condiţiile legii;

g) cazierul judiciar;

  h) declaraţia pe propria răspundere, prin completarea rubricii corespunzătoare din formularul de înscriere, sau adeverinţa care să ateste lipsa calităţii de lucrător al Securităţii sau colaborator al acesteia, în condiţiile prevăzute de legislaţia specifică.

Notă:

  - Adeverinţele care au un alt format decât cel prevăzut în H.G. nr.611/2008 trebuie să cuprindă elemente similare celor prevăzute în anexa nr. 2D şi din care să rezulte cel puţin următoarele informaţii: funcţia/funcţiile ocupată/ocupate, nivelul studiilor solicitate pentru ocuparea acesteia/acestora, temeiul legal al desfăşurării activităţii, vechimea în muncă acumulată, precum şi vechimea în specialitatea studiilor.

  - Adeverinţa care atestă starea de sănătate conţine, în clar, numărul, data, numele emitentului şi calitatea acestuia, în formatul standard stabilit prin ordin al ministrului sănătăţii. Pentru candidaţii cu dizabilităţi, în situaţia solicitării de adaptare rezonabilă, adeverinţa care atestă starea de sănătate trebuie însoţită de copia certificatului de încadrare într-un grad de handicap, emis în condiţiile legii.

  - Copiile de pe actele cuprinse în dosar, precum şi copia certificatului de încadrare într-un grad de handicap se prezintă în copii legalizate sau însoţite de documentele originale, care se certifică pentru conformitatea cu originalul de către secretarul comisiei de concurs.

  - Cazierul judiciar poate fi înlocuit cu o declaraţie pe propria răspundere. În acest caz, candidatul declarat admis la selecţia dosarelor şi care nu a solicitat expres la înscrierea la concurs preluarea informaţiilor direct de la autoritatea sau instituţia publică competentă are obligaţia de a completa dosarul de concurs cu originalul documentului pe tot parcursul desfăşurării concursului, dar nu mai târziu de data şi ora organizării interviului, sub sancţiunea neemiterii actului administrativ de numire.

  - Prin raportare la nevoile individuale, candidatul cu dizabilităţi poate înainta comisiei de concurs, în termenul prevăzut pentru depunerea dosarelor de concurs, propunerea sa privind instrumentele necesare pentru asigurarea accesibilităţii probelor de concurs.

Depunerea documentelor se face într-un dosar plic, iar copiile de pe actele prevăzute mai sus se prezintă în copii legalizate sau însoţite de documentele originale, care se certifică pentru conformitatea cu originalul de către secretarul comisiei de concurs.

Dosarele de concurs se primesc la sediul Primăriei municipiului Cluj – Napoca, Calea Moților nr.3, etajul 2, camera 99 – Serviciul Resurse umane, telefon: 0264 596030, int. 1020, int. 5030, 0264-43.02.40, e-mail: resurseumane@primariaclujnapoca.ro ), persoana de contact: Bălan Dorina Adina – consilier, Serviciul Resurse umane.

Dosarul de concurs verificat de secretarul comisiei se depune la registratura Primăriei municipiului Cluj – Napoca – Calea Moților nr. 7.

1. Răspunde de reprezentarea intereselor autorităţii sau instituţiei publice în raporturile acesteia cu persoane fizice sau juridice de drept public sau privat, din ţara şi străinătate, în limita competentelor stabilite de conducătorul autorităţii sau instituţiei publice;

2. Răspunde si elaborează programe lunare de salubritate stradală; adaptează aceste programe funcție de cerințele beneficiarilor și a dispoziției superiorilor sau datorită modificărilor apărute la situația tramei stradale în curs de modernizare, cu respectarea clauzelor contractuale;

3. Răspunde și urmărește și verifica modul de realizare a programelor stabilite, efectuează receptia acestor lucrări înaintându-le spre aprobare și spre plată; Răspunde și întocmește lunar situația modului de realizare a parametrilor și indicatorilor de performanta;

4. Răspunde si verifică permanent modul de respectare a clauzelor contractelor de concesionare a serviciului de salubrizare stradală și face propuneri de sancționare în conformitate cu prevederile contractuale;

5. Răspunde, controlează şi recepţionează lucrările de salubrizare stradală de două ori pe zi precum și în zilele libere; Răspunde și stabilește împreună cu firmele de salubrizare stradală, programul de montare, înlocuire de coșuri de gunoi stradal, verificând modul de realizare a acestuia, luând măsuri de corectare;

6. Răspunde și întocmește referate, proiecte de hotărâri de consiliu, necesare pentru orice modificare apărută în derularea contractelor de concesionare a serviciului de salubrizare stradală, din proprie inițiativă sau la cererea firmelor angajate;

7. Răspunde, controlează și recepționează lucrările de salubrizare stradală executată de către alte firme, altele decât cele care au concesionat serviciul de salubrizare stradală, obligație ce rezultă din reglementări locale (autorizații de construire, autorizații de spargere, contracte si avize emise de administrația locală, etc.)

8. Răspunde si controlează și ia măsuri pentru respectarea contractelor de delegare a gestiunii serviciilor publice de salubrizare; înlocuiește persoana care răspunde de activitatea de salubrizare stradală și/sau menajeră;

9. Răspunde și verifică sesizările cetățenilor, a persoanelor juridice, ia măsuri de rezolvare a acestora si transmite răspunsuri privind termenul și modul de rezolvare;

10. Răspunde și întocmește lunar informări privind sesizările primite, modul de soluționare a acestora și face propuneri de modificare a programelor lunare pentru realizarea măsurilor propuse în urma sesizărilor primite;

11. Răspunde și întocmește ori de cate ori i se solicita informări, situații privind activitatea pe care o coordonează, la solicitarea șefului ierarhic superior;

12. Răspunde de calitatea lucrărilor executate, de realizarea acestora în termenele stabilite de legislația în vigoare sau de dispozițiile șefilor ierarhici superiori;

13. Răspunde și informează permanent șeful ierarhic superior asupra oricăror dispoziții primite fără cunoștința șefului ierarhic superior indiferent de sursa acestora el nefiind în măsura să ia decizii în lipsa șefului sau înlocuitorului acestuia;

14. Răspunde și face propuneri de îmbunătățirea activității pe care o coordonează, ori de cate ori situația o impune sau consideră ca este necesar acest lucru;

15. Răspunde și îndeplinește orice sarcini primește de la șefii superiori cu obligația informării șefului ierarhic superior privind aceste sarcini sau orice alta sarcina primita de la șeful ierarhic superior, dată conform legii, sarcina ce va face obiectul unei anexe la prezenta fisa a postului;

16. Răspunde și are obligația de-a respecta și pune în aplicare prevederilor legislației atât centrale cât și locale indiferent de apartenența acesteia (H.C.L., Dispoziție primar, director, șef serviciu);

17. Răspunde și are obligația de a menționa zilnic în registrul de deplasări pe teren, ora plecării, locul deplasării (detaliat pentru a putea fi contactat, sau verificat), ora revenirii, modul de realizare a activității, ori de cate ori efectuează deplasări pe teren pe parcursul unei zile; întocmește raportul zilnic de activitate;

18. Răspunde și participă la orice acțiune dispusă de către șeful ierarhic sau conducerea instituției chiar dacă ea nu face obiectul fișei postului dar este în interesul instituției sau a locuitorilor municipiului;

19. Răspunde ori de cate ori în activitatea de teren constată aspecte care nu sunt conforme cu legislația în vigoare, chiar dacă nu aparțin de competențele serviciului le va aduce la cunoștința șefului de serviciu, la revenirea de pe teren;

20. Pentru activitățile de care răspunde, după verificarea documentelor, întocmește propuneri de angajare de cheltuieli şi ordonanţări la plată pentru situațiile de lucrări ale activităților prestate de agenții economici cu care sunt încheiate contracte.

21. Răspunde și întocmește documentațiile necesare atribuirii contractelor de achiziţie publică, pentru serviciile și lucrările derulate prin Serviciul Ecologie urbană, în conformitate cu legislaţia în vigoare;

22. Răspunde si face parte din comandamentul central de deszăpezire, conform planului general de deszăpezire a municipiului pentru sezonul de iarnă, cu respectarea tuturor atribuțiilor prevăzute în documentele privind activitatea de deszăpezire;

23.Răspunde de activitatea de deratizare, dezinsecție, dezinfecție pe sectorul repartizat, în baza dispoziției în vigoare

24.Răspunde, verifică și monitorizează și ia măsuri pentru curățenia punctelor și dispozitivelor specifice ( în care sunt amplasate bicicletele) conform implementării proiectului – „Self-Service Închiriere biciclete”