Oraşul nostru este unul cosmopolit şi multicultural. Printre cei care îl însufleţesc se numără si cei peste o sută de mii de studenţi, veniţi de prin toate colţurile ţării, ba chiar şi din străinătate. Această forţă de muncă tânără şi înalt calificată reprezintă un argument pentru plasarea noastră pe primele locuri din toată Europa ca potenţial de dezvoltare.
Pe lângă universităţi, Cluj-Napoca vine în întâmpinarea investitorilor cu o infrastructură în curs de modernizare, transparenţă decizională la nivelul instituţiilor, parcuri industriale ce au toate dotările necesare mediului de afaceri al secolului 21. Sute de oameni de afaceri atraşi de peste tot vin să lucreze într-un centru financiar şi economic cu adevărat european.
Municipiul Cluj-Napoca este, astăzi, un centru regional al inovaţiei şi oportunităţilor, o destinaţie turistică atractivă, un loc plăcut în care să trăieşti, să munceşti şi să studiezi; un oraş cu autorităţi locale responsabile şi deschise, cu cetăţeni activi şi cu o comunitate de afaceri dinamică şi implicată. Vă invit să îl descoperiţi şi să vă bucuraţi de plăcerea de a fi în inima Transilvaniei, printre cei mai primitori oameni, aici, la Cluj-Napoca.
Primar2024-10-25T14:53:28+03:00
4 clădiri emblematice din Cluj, cu prestigiu și istorie
Palatul Elian - a fost ridicat în anul 1891 în stil Secession, din dorința lui Viktor Elian, un negustor clujean de vinuri. Palatul seamănă din punct de vedere arhitectural cu Palatul Berde care este situat pe partea opusă a străzii Horea, fiind construit în același stil.
Palatul Rhédey - monument istoric și de arhitectură al cărui nume provine de la familia care l-a achiziționat la începutul secolului al XVIII-lea. Palatul Rhédey constituie prima instituție maghiară de teatru din Cluj, din anul 1792.
Palatul Babos - clădirea poartă numele primul proprietar, Babos Sándor și prezintă o arhitectură Belle Époque. Palatul, în forma literei V, face parte din complexul arhitectural de pe malurile Someșului, alături de Palatul Széki, Palatul Berde și Palatul Elian.
Hotel Continental - clădirea, denumită inițial Hotel New York, datează de la finalul secolului al XIX-lea. Gândită de Pákey Lajos, arhitectul oficial al oraşului, clădirea este și astăzi admirată pentru stilul eclectic. În trecut clădirea găzduia un hotel, un restaurant şi o cafenea, fiind centrul vieţii literare şi artistice din Cluj-Napoca.
Descoperă mai mult despre Inima Transilvaniei, Cluj-Napoca, pe website-ul Visit Cluj. ... Citește mai multeSee Less
1 CommentComment on Facebook
Palatul Elian a fost început de antreprenorul clujean Oriold și finalizat de văduva acestuia în 1897. Palatul Benigni a fost construit de antreprenorul Benigni Sándor în 1891