informativ
judetul Cluj, municipiul Cluj-Napoca, zona BECAS , nr. fn
270378,
270378,
246175
10.07.2014
Documentație urbanism
225
15.12.1998
792/21.12.1999; 515/15.12.2009

În conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,

SE CERTIFICĂ

1. REGIM JURIDIC
Imobil situat în intravilan, în afara perimetrului de protecţie a valorilor istorice şi arhitectural urbanistice.
Imobil in proprietate privata.
2. REGIM ECONOMIC
FOLOSINŢA ACTUALĂ: arabil
DESTINAŢIA ZONEI: – centru de conferinţe şi expoziţii internaţionale.
Art. 1 - UTILIZĂRI ADMISE:– centru de conferinţe format dintr-o grupare de săli de conferinţe de diferite capacităţi cu serviciile anexă, săli de expoziţie, bibliotecă-mediatecă, centru de presă , releu infostructură, parcaje multietajate; centru de formare-informare cuprinzând o grupare de săli de seminarii şi conferinţe, spaţii pentru activităţile specifice şi birouri pentru gestionarea centrului; pavilioane de expoziţie, platforme de expunere , birouri , ateliere, restaurante, loisir în spaţii acoperite şi în spaţii libere, alte servicii, parcaje multietajate.
Art. 2 - UTILIZĂRI ADMISE CU CONDIŢIONĂRI: – se admite comerţ cu amănuntul numai pentru mărfurile prezentate în scop promoţional în perioada expoziţiilor
Art. 3 - UTILIZĂRI INTERZISE:– orice alte activităţi care nu corespund caracterului zonei şi prin aceasta prezintă riscul îndepărtării investitorilor interesaţi; activităţi productive poluante, cu risc tehnoclogic sau incomode prin traficul generat; construcţii provizorii de orice natură; depozitare en gros; depozitări de materiale refolosibile; platforme de procolectare a deseurilor urbane; lucrări de terasament care pot să provoace scurgerea apelor pe parcele vecine sau care împiedică evacuarea şi corelarea apelor meteorice.
Încadrare în zona de impozitare "D", conform H.C.L.nr.715/2000 şi H.C.L. nr. 209/2003.
3. REGIM TEHNIC
UTR = CB5; S =1400,0 mp;
- în zona de şes: POT max = 80%; CUT max = 2,4 mp ADC/mp.
- în zona de versanţi construibili (stabili şi consolidaţi):
POT max = 35%; CUT max = 1,0 mp.ADC/mp.teren
- în zona de podiş: POT max = 45%; CUT max = 1,8 mp. ADC / mp. teren
Zonă cu dotări tehnico – edilitare.
Art. 4 - CARACTERISTICI ALE PARCELELOR: – conform PUZ cu următoarele recomandări în vederea elaborării acestuia; se vor prezenta terenuri pentru instituţii şi servicii publice, circulaţii şi spaţii plantate publice (conform temei PUZ apobate de CLM Cluj-Napoca ), în condiţiile normelor existente, prin teme ale titularilor de investiţii sau, în lipsa acestora, se vor menţine rezerve având suprafaţa minima de 1000 mp. şi un front la stradă de minim 30,0 metri restul terenului urmând a fi parcelat pentru servicii de interes general în parcele având minim 800 mp. şi un front la stradă de minim 18,0 metri în cazul fronturilor continue şi de minim 24,0 metri în cazul fronturilor discontinue.
Art. 5 - AMPLASAREA CLĂDIRILOR FAŢĂ DE ALINEAMENT:– se va asigura o retragere a clădirilor de minim 10 metri de la aliniament
Art. 6 - AMPLASAREA CLĂDIRILOR FAŢĂ DE LIMITELE LATERALE ŞI POSTERIOARĂ ALE PARCELELOR:– conform P.U.Z
Art. 7 - AMPLASAREA CLĂDIRILOR UNELE FAŢĂ DE ALTELE PE ACEEAŞI PARCELĂ:– conform P.U.Z. cu următoarele coniţionări: clădirile vor respecta între ele distanţe egale cu jumătate din înălţimea la cornişe a celei mai înalte dintre ele dar nu mai puţin de 6,0 metri; distanţa se poate reduce la jumătate din înălţime dar nu mai puţin de 4,0 metri numai în cazul în care faţadele prezintă calcane sau ferestre care nu asigură luminarea unor încăperi fie de locuit fie pentru alte activităţi ce necesită lumină naturală; cu condiţia ca să se respecte o distanţă egală cu jumătate din înălţimea clădirii celei mai înalte dar nu mai puţin de 6,0 metri .
Art. 8 - CIRCULAŢII ŞI ACCESE: – conform PUZ cu următoarele condiţionări: parcela este construibilă numai dacă are asigurat un acces carosabil de minim 3,0 mteri lăţime dintr-o circulaţie publică ; circulaţiile carosabile din campus vor fi prevăzute cu denivelări transversale ( rampe) pentru temperatura vitezei autovehiculelor; în toate cazurile este obligatorie asigurarea accesului în clădirile publice a persoanelor cu dificultăţi de deplasare.
Art. 9 STAŢIONAREA AUTOVEHICOLELOR:– conforn P.U.Z., cu următoarele condiţionări: staţionarea autovehiculelor se admite numai în interiorul parcelei , deci în afara circulaţiilor publice; locurile de parcare se dimensionează conform normelor specifice şi se dispun în construcşii supra/ subterane sau în parcaje amenajate la sol care vor fi plantate cu minim un arbore la 4 maşini şi vor fi înconjurate cu gard viu de 1.20 m înălţime;
Art.10 - ÎNĂLŢIMEA MAXIMĂ ADMISIBILĂ A CLĂDIRILOR:– conform PUZ .
Art. 11 - ASPECTUL EXTERIOR AL CLĂDIRILOR:– conform PUZ cu următoarele condiţionări: aspectul clădirilor va exprima caracterul şi reprezentativitatea funcţinunii şi va răspunde exigenţelor actuale ale arhitecturii europene de “coerenţă” şi “eleganţă”
Art. 12 - CONDIŢII DE ECHIPARE EDILITARĂ:– conform PUZ cu următoarele condiţionări: toate clădirile vor fi racordate la reţelele tehnico-edilitare publice;se va asigura racordarea la sistemele moderne de telecomunicaţii bazate pe cablu din fire optice; se interzice dispunerea antenelor TV- satalit în locuri vizibile din circulaţiile publice şi dispunerea vizibilă a cablurilor CATV.
Art. 13 - SPAŢII LIBERE ŞI SPAŢII PLANTATE: –conform PUZ cu următoarele condiţionări: se vor identifica, păstra şi proteja în timpul executării construcţiilor arborii importanţi existenţi având peste 4,0 metri înălţime şi diametrul tulpinii peste 15,0 cm ; în cazul tăierii unui arbore se vor planta în schimb alţi 5 arbori în perimetrul operaţiunii urbanistice; spaţiile neconstruite şi neocupate de accese şi trotuare de gardă vor fi înierbate şi plantate cu un arbore la fiecare 100 mp; pentru îmbunătăţirea microclimatului şi pentru protecţia construcţiilor se va evita impermeabilizarea terenului peste minimum necesar pentru accese; în zonele de versanţi se va apela la consultări de specialiate pentru plantarea acelor specii care favorizează stabilizarea terenului.
Art. 14 - ÎMPREJMUIRI: – conform PUZ cu următoarele condiţionări: gardurile spre stradă vor fi transparente, vor avea partea superioară transparentă şi vor putea fi dublate de gard viu

NOTĂ:

1. Se vor respecta HG nr.525/1996 republicată, Legea nr.350/2001 modificată, OUG nr.114/2007 şi toate legile, normativele şi hotărârile Consiliului local care reglementează amenajarea teritoriului şi construirea în zonă.
2. Imobilul se afla amplasat in intravilan in UTR=CB5 pentru care se solicita certificat de urbanism pentru “Construire locuinta si atelier pentru profesie liberala”.
3. Deoarece parcela se afla intr-o zona neurbanizata, formata din terenuri agricole, construirea va fi posibila numai dupa aprobarea P.U.Z. in conformitate cu prevederile Legii 350/2001 modificata si actualizata.
4. Prin PUZ se vor stabili reglementari cu privire la regimul de construire, functiunea zonei, reglementarea acceselor si a cailor de circulatii, inaltimea maxima admisa, coeficientul de utilizare a terenului (CUT), procentul de ocupare a terenului (POT), retragerea cladirilor fata de aliniament si distantele fata de limitele laterale si posterioara a parcelei, dezvoltarea infrastructurii edilitare.
4. OBLIGAŢII ALE TITULARULUI CERTIFICATULUI DE URBANISM:
În scopul elaborării documentaţiei pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii — de construire/de desfiinţare — solicitantul se va adresa autorităţii competente pentru protecţia mediului:

AGENTIA PENTRU PROTECTIA MEDIULUI CLUJ NAPOCA CALEA DOROBANTILOR, NR.99, BL. 9B (autoritatea competentă pentru protecţia mediului, adresa) (Denumirea şi adresa acesteia se personalizează prin grija autorităţii administraţiei publice emitente.)
În aplicarea Directivei Consiliului 85/337/CEE (Directiva EIA) privind evaluarea efectelor anumitor proiecte publice şi private asupra mediului, modificată prin Directiva Consiliului 97/11/CE şi prin Directiva Consiliului şi Parlamentului European 2003/35/CE privind participarea publicului la elaborarea anumitor planuri şi programe în legătură cu mediul şi modificarea, cu privire la participarea publicului şi accesul la justiţie, a Directivei 85/337/CEE şi a Directivei 96/61/CE, prin certificatul de urbanism se comunică solicitantului obligaţia de a contacta autoritatea teritorială de mediu pentru ca aceasta să analizeze şi să decidă, după caz, încadrarea/neîncadrarea proiectului investiţiei publice/private în lista proiectelor supuse evaluării impactului asupra mediului.

În aplicarea prevederilor Directivei Consiliului 85/337/CEE, procedura de emitere a acordului de mediu se desfăşoară după emiterea certificatului de urbanism, anterior depunerii documentaţiei pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii la autoritatea administraţiei publice competente.

În vederea satisfacerii cerinţelor cu privire la procedura de emitere a acordului de mediu, autoritatea competentă pentru protecţia mediului stabileşte mecanismul asigurării consultării publice, centralizării opţiunilor publicului şi al formulării unui punct de vedere oficial cu privire la realizarea investiţiei în acord cu rezultatele consultării publice.

În aceste condiţii:

După primirea prezentului certificat de urbanism, titularul are obligaţia de a se prezenta la autoritatea competentă pentru protecţia mediului în vederea evaluării iniţiale a investiţiei şi stabilirii necesităţii evaluării efectelor acesteia asupra mediului. în urma evaluării iniţiale a investiţiei se va emite actul administrativ al autorităţii competente pentru protecţia mediului.

În situaţia în care autoritatea competentă pentru protecţia mediului stabileşte necesitatea evaluării efectelor investiţiei asupra mediului, solicitantul are obligaţia de a notifica acest fapt autorităţii administraţiei publice competente cu privire la menţinerea cererii pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii.

În situaţia în care, după emiterea certificatului de urbanism ori pe parcursul derulării procedurii de evaluare a efectelor investiţiei asupra mediului, solicitantul renunţă la intenţia de realizare a investiţiei, acesta are obligaţia de a notifica acest fapt autorităţii administraţiei publice competente.
6. CEREREA DE EMITERE A AUTORIZAŢIEI DE CONSTRUIRE/DESFIINŢARE VA FI ÎNSOȚITĂ DE URMĂTOARELE DOCUMENTE:
  1. certificatul de urbanism;
  2. dovada titlului asupra imobilului, teren şi/sau construcţii, sau, după caz, extrasul de plan cadastral actualizat la zi şi extrasul de carte funciară de informare actualizat la zi, în cazul în care legea nu dispune altfel (copie legalizată);
  3. documentaţia tehnică - D.T., după caz:
    • D.T.A.C.
    • D.T.A.D.
    • D.T.O.E.
  4. avizele şi acordurile stabilite prin certificatul de urbanism:
    Avize şi acorduri privind utilităţile urbane şi infrastructura:
    • alimentare cu apa:
    • gaze naturale:
    • canalizare:
    • telefonizare:
    • alimentare cu energie electrică:
    • salubritate:
    • alimentare cu energie termică:
    • transport urban:

    Avize şi acorduri privind:
    • securitatea la incendiu:
    • protecţia civilă:
    • sănătatea populaţiei:

    Avize/acorduri specifice ale administraţiei publice centrale şi/sau ale serviciilor descentralizate ale acestora:
    Studii de specialitate:
  5. actul administrativ al autorităţii competente pentru protecţia mediului;
  6. dovada privind achitarea taxelor legale.
Documentele de plată ale următoarelor taxe (copie):
Certificatul de urbanism nu ţine loc de autorizaţie de construire/desfiinţare şi nu conferă dreptul de a executa lucrări de construcţii.
Termenul de valabilitate:
12
luni
de la data emiterii.
EMIL BOC
Ligia Subtirica
Aurora Rosca
Dorin Bivolaru
Dorin Bivolaru
22.08.2014
22.08.2015
18,0 lei
8416031
10.07.2014