Luni, 3 iulie 2023 ora 17.00 va avea loc în Sala de Sticlă a Primăriei municipiului Cluj-Napoca, str. Moților nr. 1-3, dezbaterea publică pe marginea proiectului de hotărâre privind stabilirea nivelurilor pentru valorile impozabile, impozitele și taxele locale pentru anul 2024.
Proiectul supus dezbaterii publice s-a aflat în procedură de consultare publică în perioada 6 iunie 2023 – 21 iunie 2023. Documentele supuse dezbaterii publice pot fi consultate accesând ACEST LINK.
Cei care doresc să participe la această dezbatere pot să o facă potrivit procedurii de dezbatere publică în vederea elaborării și adoptării actelor administrative cu caracter normativ, disponibilă aici: https://primariaclujnapoca.ro/cetateni/dezbatere-publica/procedura-de-dezbatere-publica-in-vederea-elaborarii-si-adoptarii-actelor-administrative-cu-caracter-normativ/.
Persoanele care doresc să ia cuvântul în cadrul dezbaterii vor fi înscrise pe baza unui formular completat online pe site-ul Primăriei municipiului Cluj-Napoca/depus la registratură, până înainte cu minimum 4 ore de ora stabilită pentru începerea ședinței, accesibil la ACEST LINK.
Cetățenii care s-au înscris în aceste condiții, vor primi un link prin e-mail, prin care se vor putea conecta la dezbaterea publică și vor putea lua cuvântul.
Totodată persoanele care doresc să ia cuvântul în cadrul dezbaterii și sunt prezente fizic în sala Sala de Sticlă a Primăriei municipiului Cluj-Napoca vor putea lua cuvântul la rândul lor.
Solicitanţii înscrişi la cuvânt îşi vor susţine punctul de vedere exclusiv pe marginea actului normativ care face obiectul dezbaterii publice şi nu pe alte subiecte de ordin general sau personal care nu au legătură cu obiectul şedinţei de dezbatere publică.
Dezbaterea publică va fi transmisă online pe pagina de Facebook Municipiul Cluj-Napoca și pe canalul YouTube al Municipiului Cluj-Napoca.
La dezbaterea publică, toti cei prezenţi pot să solicite înscrierea pentru luarea cuvântului, începând cu iniţiatorii dezbaterii şi continuând cu celelalte persoane interesate, timpul alocat fiecărei luări de cuvânt fiind de cca. 5 minute, pentru a putea aloca un timp rezonabil discuţiilor propriu-zise.
Dezbaterea publică se va încheia în momentul în care toţi solicitanţii înscrişi la cuvânt şi-au exprimat recomandările cu referire concretă doar la proiectul de act normativ în discuţie.