Deciziile Comisiei Municipale de Sistematizare a Circulatiei – sedinta din data de 21 iunie 2016

 

1. Infiintarea unor sensuri giratorii la intersectia urmatoarelor strazi: str. Maramuresului la intersectie cu str. Vrancea, strada Sobarilor la intersectie cu str. Fabricii, str. Oasului la intersectie cu strada Maramuresului si str.Oasului intersectie cu strada Garii. Termenul de realizare a acestor sensuri giratorii este data de 1 august 2016.

De asemenea, s-a reglementat forma finala a sensului giratoriu de la Auchan Iris si s-a stabilit sens unic pe strada Byron dinspre strada Oasului spre str. Sobarilor, cu exceptia tronsonului cuprins intre aleea de la nr. 46 si strada Sobarilor, unde se va permite in continuare accesul riveranilor.

2. In privinta pragurilor de sol, s-a decis aprobarea instalarii acestora pe urmatoarele strazi: Barc I si doua praguri de sol pe strada Dragalina, in zona numerelor 74 si 90. Termenul de implementare este 1 august.

3. Instituirea experimentala a unei benzi dedicate pentru transportul in comun in Piata Stefan cel Mare, de la intersectia cu strada Traian Mosoiu pana la intersectia cu Calea Dorobantilor, pe o distanta de aproximativ 300 de metri.

Astfel, banda 1, la bordura, va fi dedicata transportului in comun si va fi separata de restul benzilor de circulatie prin separatori, fapt care va conduce tot ce inseamna transportul in comun dinspre Gheorgheni, dinspre Zorilor si dinspre strada Unirii sa intre pe aceasta banda dedicata pana la intersectia cu calea Dorobantilor, unde se va face o modificare la amplasarea semafoarelor astfel incat fiecare faza de circulatie sa fie separata si sa nu existe niciun fel de dubiu referitor la modalitatea in care se accede inainte spre Bd. 21 Decembrie 1989 sau se va face virajul la dreapta spre strada Dorobantilor.

 

28 iunie 2016