Primăria Cluj-Napoca a inaugurat Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) în luna octombrie 2017, cu o dezbatere având ca temă Parcul Feroviarilor – Concursul de soluții pentru reabilitarea parcului.

Sub sloganul „Imaginăm viitorul orașului!”, Centrul de Inovare și Imaginație Civică și-a propus să devină un laborator permanent în care să se dezvolte diferitele forme de colaborare între actorii din oraș.

Fiecare clujean poate veni cu o idee sau inițiativă valoroasă. Centrul de Inovare și Imaginație Civică este locul unde culegem și dezbatem toate propunerile care vizează modernizarea și dezvoltarea orașului nostru pe multiple componente, de la mobilitate urbană la orașul Smart City, de la proiecte cultural-artistice la aspecte care țin de dezvoltarea socială.

CIIC își propune să aducă toate energiile pozitive ale orașului într-un cadru organizat în care aceste idei să poată fi analizate și dezbătute alături de experți. Prin CIIC dorim să încurajăm participarea, implicarea cetățenilor în ceea ce înseamnă dezvoltarea Clujului și să utilizăm cât mai bine resursele creative ale comunității.

 CIIC este coordonat de Ovidiu Cîmpean, director de dezvoltare în cadrul primăriei.

Acest instrument de implicare a clujenilor în procesul decizional a fost apreciat atât la nivel național cât și la nivel european, fiind premiat în anul 2019 de două ori:

1. Gala CeRe – Galei Premiilor Participării Publice (aprilie 2019)
2. Conferința Inovație și calitate în sectorul public – Premiul I pentru CIIC (octombrie 2019)

Pentru mai multe informații, dar și pentru a transmite idei sau propuneri, publicul poate utiliza adresa de email: imaginatiecivica@primariaclujnapoca.ro


Loading...